Dýňovo-špenátové lasagne

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 40
      g máslo + na vymazání formy
    • 600
      g dýně (nakrájené na plátky)
    • 2
      stroužek česnek
    • 500
      g mražený špenát
    • lasagne (čerstvé nebo sušené)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 150
      g strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmažte na něm špenát a česnek. Lasagne uvařte podle návodu na obalu. Zbylé máslo rozehřejte v kastrůlku, zaprašte moukou a lehce asi minutu osmažte. Přilijte mléko a na mírném varu nechte probublat, až omáčka zhoustne. Osolte podle chuti.
2
Do vymazané formy rozložte na dno polovinu měkké dýně, překryjte třetinou lasagní a posypte třetinou sýra. Dále vrstvěte špenát, druhou třetinu lasagní, třetinu sýra, zbylou polovinu dýně a zakončete poslední vrstvou lasagní. Zalijte omáčkou a posypte poslední třetinou sýra. Pečte 40 minut a ihned podávejte krájené na řezy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: