Dýňovo-masové kari karbanátky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • strouhanka čerstvá, ze dvou starších rohlíků
    • 200
      g dýně očištěná, hrubě nastrouhaná
    • 5
      lžíce mléko nebo voda
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule jemně nakrájená
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 2
      lžička kari
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso osolíme, ochutíme cibulí, česnekem, pepřem a kari, promícháme. Přidáme mléko (vodu), strouhanou dýni, vejce a čerstvou strouhanku, vše dobře promícháme a ze směsi tvoříme placičky - karbanátky, které z obou stran smažíme v rozpáleném oleji.
2
Podáváme s vařeným bramborem, kaší nebo šťouchanými brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Šárka
    Šárka |

    19. 8. 2016 14:11

    Byly výborný :-* jen jsem dýni ze skušenosti před rodinkou víc zamaskovala a strouhala na jembém struhadle. Kari bylo v mase skvělé!

  • Iva Suchá
    Iva Suchá |

    15. 10. 2013 10:17

    Do karbanátků normálně přistrouhávám bramboru, jsou pak šťavnatejší. S dýní jsem vyzkoušela poprvé a je to skoro to samé, jen jsou barevnější. Prima nápad.