Dýňové zelí - sladkokyselé

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g dýně HOKAIDO nebo mexická..., cca 500 -
    • 1
      ks cibule
    • voda
    • sůl
    • cukr krupice
    • ocet
    • máslo nebo olej
  • dle chuti:
    • hladká mouka
    • brambory
    • smetana na vaření nebo zakysaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Středně velkou cibuli si pokrájíme nadrobno a na kousku másla nebo oleji ji osmažíme dosklovata.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
K cibuli přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou, pouze od semen očištěnou a omytou dýni. Kdo chce, může dýni samozřejmě oloupat, ale není to vůbec nutné.
3
Dýni podlijeme maličko vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme pod poklicí doměkka (nerozdusit na kaši!) pár minut, za občasného promíchání.

RADA: 5 nejlepších receptů z dýní

4
Podušenou dýni osladíme dle chuti (cca 2 lžíce, dle sladkosti dýně) a následně i okyselíme. Ocet přidáváme postupně a ochutnáváme. Každému chutná jiný stupeň sladkokyselosti, takže podle vlastní chuti.
5
Kdo má rád "zelí" krémovější, může s dýní zároveň podusit i jemně nastrouhanou menší bramboru nebo dýni ke konci zaprášit lžičkou mouky, promíchat a přilít trošičku vody. Do zelí se dá pro zjemnění také vmíchat deci smetany ke šlehání, která zelí zjemní. Vše záleží na naší chuti.

RADA: 5 nejlepších receptů z dýní

6
Podáváme všude tam, kde se hodí i klasické dušené zelí nebo dušená řepa, například pečené maso, uzené maso...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: