Pečené zelí s dýní

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červené zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce povidla
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      kg dýně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. V míse ho důkladně osolte, opepřete a promíchejte s povidly a dvěma lžícemi oleje. Pomozte si rukama, aby se důkladně obalilo. Dýni vydlabejte a nakrájejte na měsíčky.

RADA: Recepty z dýně

2
Ochucené zelí rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, dobře ho přitom rozprostřete. Dýni naskládejte na druhý plech, zakápněte zbytkem oleje, osolte a opepřete.
3
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Zelí se vypeče dokřupava a lehce zkaramelizuje, dýně změkne. Upečenou zeleninu promíchejte a podávejte k pečenému bůčku.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Dýně Olivový olej Pepř mletý Povidla Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: