Nakládané masové kostky dušené na cibuli

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso - plec, kýta, krkovice, karé
    • 3
      ks cibule
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný, nepřeplněná
    • 3
      stroužek drcený česnek
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • chilli dle chuti - ostrosti
    • sůl nebo sojová omáčka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme cca 2 hodiny proležet pod fólií.

RADA: Vyvarujte se chybám při přípravě masa

2
V rozpálené pánvi s troškou oleje si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, pak k cibuli přisypeme naložené maso, které necháme zatáhnout za občasného promíchání ze všech stran. Poté maso osolíme nebo použijeme kombinaci soli a sojové omáčky a za minimálního podlévání vodou a občasného promíchání, dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka.
3
Podáváme s bramborovou přílohou (vařené či smažené brambory) nebo čerstvým chlebem. Dozdobit můžeme pokrájenou cibulí nebo lahůdkovou cibulkou.

RADA: Tipy na bramborová jídla

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: