Nakládané olomoucké tvarůžky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do dvou půllitrových sklenic naskládáme na střídačku na hrubo nakrájenou cibuli, kolečka tvarůžku a za každým druhým kolečkem vložíme 1/2 feferonky. To celé zalijeme slunečnicovým olejem, ve kterém rozmícháme mletou sladkou papriku, aby se to hezky obarvilo, zavíčkujeme, uschováme na dva dny do ledničky a potom, až se to rozleží, můžeme konzumovat, s pivem je to nejlepší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Deny
    Deny |

    26. 1. 2016 21:16

    Tvarůžky jsem skoro přestal jíst, protože mi taky několik v řadě plesnivělo ještě před datem spotřeby, je to teď jen suchý tvaroh, v roce 1990 bez EU předpisů to byly syrečky !

  • kubík
    kubík |

    31. 5. 2015 12:23

    tvarůžky se nakládají přímo do piva, olej a voda mě zarazila nikdy jsem o tom neslyšel

  • Jara
    Jara |

    10. 5. 2015 21:08

    No, možná byste si měl uvědomit, že tvarůžky jsou v chladících boxech převáženy a skladovány před prodejem, takže to co píšete o zastaveném zrání je blbost ;-)

  • Pojídač tvarůžek
    Pojídač tvarůžek |

    28. 5. 2014 14:17

    Jak můžete dávat tvarůžky do oleje. Nejlepší je naložit je do obyčejné vody + cibule. To jsou pak super tvarůžky.

  • Stanislav Tomeček
    Stanislav Tomeček |

    15. 8. 2013 09:34

    Nevím,co se teď vše do tvarůžků přidává,ale plíseň za posledních 60 roků nepamatuji!!!!! Dnes 15.8.2013 jsme ¨zlikvidovali "již několikátý balíček 100g koleček zakoupených v MAKRU(L080231-asi výr.šarže) s vyznačenou trvanlivostí do 21.8.2013.Plíseň se vyskytovala průběžně ve všech třech baleních 1,400kg.Skladováno při 6*C.Ten sám poznatek mám i od syna žijícího v Praze.

  • E
    E |

    24. 7. 2011 14:21

    žádné muzeum tvarůžků v Olomouci není. LOŠTICE!!!

  • Pavel
    Pavel |

    28. 2. 2011 16:41

    Reakce na tvarůžky v lednici jak píše kolega ,,,,,,to je zločin a má pravdu :-[

  • Lukas
    Lukas |

    26. 12. 2010 16:47

    Doplnim, davat tvaruzky do lednicky je ZLOČIN :-X tim zastavite proces zrani a budou jen tvrde a nikdy nedozraji, toto me rekli v muzeu tvaruzku v olomouci a maji pravdu

  • Lukas
    Lukas |

    26. 12. 2010 16:45

    Nejlepší tvarůžky jsem pěkně uleželé aby pomalu tekly, to je pak mnamka. :-D

  • von Tralala Bim Bam
    von Tralala Bim Bam |

    3. 8. 2007 12:38

    No a potom se dámy divíte,že chlapi chlastají když jim deláte takovéto pochoutky.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    1. 11. 2006 17:22

    Recept jsem vyzkoušela a barevně jsem ho obohatila o nakrájenou červenou papriku (syrovou) a zelenou naťovou cibulku. Můžu jen doporučit

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    28. 8. 2006 10:40

    Také podobně dělám nakládané tvarůžky, jen přidám kmín a cibuli dávám na kolečka. Je to opravdu "smradlavá" lahůdka, k pivu a ještě na topinku je to nejlepší.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    28. 8. 2006 10:21

    Takhle zpracovávám a nakládám téměř všechny druhy sýrů...olomoucké tvarůžky,nivu,hermelin,eidam,korbačíky...aj.....Je to výborné a dokonce i eidam,který nám nechutnal,získá zcela jiný rozměr.Fefeonkami nešetřím,je to skvělá chuťovka ke každému sýru.:o))

Poslední navštívené:

Abecední seznam: