Indická kuřecí stehna

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      lžíce ocet bylinkový
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koriandr
    • 1
      lžička římský kmín
    • 0,5
      lžička cayenský pepř
    • 0,5
      lžička kurkuma mletá
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme jogurt s octem a olejem. Přidáme prolisovaný česnek a roztlučený koriandr a kmín. Okořeníme cayenským pepřem, kurkumou a pepřem. Dobře promícháme. Stehna potřeme marinádou a přikryté marinujeme asi 6 hodin. Plech vyložíme alobalem a rozložíme na něj stehna. Pečeme zhruba 40 minut při 200 °C.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marta
    Marta |

    31. 1. 2008 15:42

    Miluju indickou kuchyni, ale tenhle recept fakt neni žádnej zázrak, sorry!

  • Jana
    Jana |

    5. 1. 2007 10:06

    Je to moc dobre, kuře úplně jinak než jsme zvykli, nema chybu.

  • Lucka z Prahy
    Lucka z Prahy |

    20. 4. 2006 09:31

    Vřele doporučuji.Je to výborné a rychlé.Akorát kurkumu jsem nesehnala,tak jsem do toho přidala nějaké voňavé žluté koření z Thajska.Příloha- rozinková rýže.Mňam, mňam.