Indické kuřecí kari

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks červená chilli paprička menší (možno i vynechat)
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička kurkuma
    • 3
      lžička kari
    • 2
      lžička tandoora (koření - Tandoori Masala)
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      kelímek smetana 12% (možno i kokosové mléko)
    • 3
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Příprava: Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky - zachovají si tak šťavnatost. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Česnek a chilli papričku nakrájíme na plátky.
2
Postup: Na oleji krátce posmažíme cibulku a pak přidáme kuřecí kousky. Počkáme, než se masíčko zavře (2-3 minutky) a přidáme chilli papričku a část česneku a ještě chvilku opékáme. Přidáme koření (množství dle chuti) a dáme pozor, aby se nespálilo. Pokud chcete více omáčky (doporučuji) přidejte kuřecí/zeleninový vývar a pak smetanu. Přidáme nakrájenou papriku - měla by se jen prohřát, zůstat křupavá. Prohřejeme a abychom omáčku neměli příliš řídkou, rozmícháme škrob ve vodě, přilejeme a provaříme.
3
Příloha: rýže nebo indický chléb

Komentáře k receptu

  • jifeky55
    jifeky55 |

    17. 12. 2016 10:44

    Na přípravu nenáročné. Všichni jsme si opravdu pochutnali. Na kecaly a rádoby ,,odborníky" se ....

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    4. 10. 2015 11:45

    Když přidáváte škrobovou vodu do omáček je to na zahuštění - je tedy třeba, aby tekutiny bylo dostatečné množství. Je možné, že jste během přidávání směsi a těsně poté nemíchal omajdu a udělaly se hrudky. Nebo škrobová směs byla velmi hustá (příště do hrnečku trochu víc vody).

  • eli
    eli |

    28. 9. 2015 13:59

    vyborne indicke jidlo

  • jirka
    jirka |

    3. 9. 2015 20:54

    Zdravím, vařil jsem podle receptu, nejsem zkušený kuchař, vše vypadalo skvěle maso bylo výborné ale když jsem přidal směs škrobu a vody zdrclo se to do polotvrdé nechutné hmoty poradte čím to.

  • Petr
    Petr |

    5. 8. 2015 09:39

    Nejsem znalec indické kuchyně, ale nějaký take away na předměstí je určitě etalon, jak to má vypadat :-D

  • Jana
    Jana |

    29. 8. 2014 10:26

    S kým souhlasíte?S tandoori?

  • ersten
    ersten |

    29. 8. 2014 10:16

    Souhlasím :-!

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    19. 8. 2014 12:30

    to neznamená, že to je špatné... (viz komentáře) U nás každý kuchař dělá guláš po svém a Indie je obrovská, nevidím jediný důvod proč by neexistoval - chcete mi tvrdit, že znáte všechny recepty ze všech oblastí? Jak víte, že jsem tento recept nedostala od Indů? Když jsem tohle v Anglii vařila (mimo byli mezi strávníci i Indové) tak mi to chválili... Pokud znáte všechny jejich recepty, jak tvrdíte - ráda se přiučím - přidejte je tedy na tento web. Pokud jediné co zvládnete říct, že se to u vás dělá jinak (a přitom neřeknete, co konkrétně vám vadí nebo byste změnil) - tak vám doporučuju mlčet.

  • tandoori
    tandoori |

    19. 8. 2014 02:03

    pracujem v indickej take way som snimy denne poznam ich vsetky recepty a toto co je tu opisane sa vobec nepodoba na curry

  • louba
    louba |

    22. 6. 2014 17:56

    vyborny <:-)

  • lucadanek
    lucadanek |

    9. 1. 2014 07:52

    Opravdu moc dobré.. ;-)

  • kiwi
    kiwi |

    26. 9. 2013 17:06

    tfůj, kde je koriandr, kardamon, zázvor atd... a ten škrob tomu dá korunu.pichnu se do krku =-O

  • zuzu
    zuzu |

    2. 1. 2013 20:08

    Mnam:) moc dobré ;-)