Indické rybí kari

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Terki

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, zázvor a asi minutu mícháme. Pak přidáme rozkrájená rajčata, mírně osolíme, přisypeme 1/4 lžičky muškátového květu a 1/2 lžíce kari, promícháme a odstavíme. V této směsi obalíme osolené rybí filé (klidně ještě i zmrzlé), vložíme do pánve, zbytek směsi poklademe ještě na povrch filé, zasypeme trochou mleté skořice, trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.
2
Podáváme nejlépe s rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 9. 2014 16:33

    Dobré lehké jídlo. Jen já jsem ryby ve směsi neobalovala, protože podle mě to docela dobře nejde. Rybu jsem prostě jen přidala na pánev do "obalovací" směsi a opatrně promíchala. Pak bych jídlo ani nedusila, jinak se vám nevyvaří voda z ryby. Prostě vařit bez pokličky.

  • Ganimoth
    Ganimoth |

    23. 7. 2014 12:59

    Vyborne a neprilis komplikovane.

  • marie29
    marie29 |

    24. 1. 2012 13:38

    Vynikající!! Tuto specialitu jsem ochutnala v Indii a recept je chuti, kterou si pamatuju, velmi podobný. Díky :-)

  • Daniela Maixnerová
    Daniela Maixnerová |

    1. 9. 2008 20:43

    Dekuji za vyborny rychly recept. Davam za 1.

  • a b
    a b |

    17. 5. 2008 09:43

    Pochutnal jsem si, hledal jsem tu na receptech neco, kde se pouzije i tandoori masala a ryba a nasel jsem indickou rybu pouzu tuto. Nicmene jsem tedy zkusil pridat tandoori masala do tohoto receptu, a nemelo to chybu.Velice podobna chut jidla, jako kdyz jite z indicke restaurace.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: