Jednoduchá pomazánka s Romadurem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks romadůr nastrouhaný na hrubo
    • 4
      ks jarní cibulka dle velikosti, cca
    • 1
      ks pomazánkové máslo přírodní
    • 100
      g majonéza nebo zakysaná smetana dle potřeby (hustoty) cca
    • pepř mletý bílý
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Romadur nastrouháme do misky (stačí nastrouhat jen tvrdší povrch, zbytek rozmačkáme vidličkou). Přidáme pokrájenou bílou část z jarní (lahůdkové) cibulky, pomazánkové máslo (lze nahradit mascarpone), opepříme a promícháme. Dle potřeby vmícháme pár lžiček majonézy nebo zakysané smetany a dle chuti osolíme. Pomazánku necháme v chladnu 30 minut proležet a poté mažeme na čerstvé pečivo. Po namazání posypeme pokrájenou zelenou natí z cibulky a podáváme. Dozdobit můžeme i čerstvou zeleninou.
2
Podáváme s vychlazeným mlékem nebo k pivu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • koksak
    koksak |

    1. 12. 2016 18:11

    vynikajici

  • Martina
    Martina |

    2. 10. 2016 19:48

    Výborná,smraďatější a lepší jak z Olomouckých..

  • Marta Aulická
    Marta Aulická |

    13. 5. 2016 08:57

    Děkuji za výbornou pomazánku <3

  • Dana
    Dana |

    18. 12. 2015 17:54

    Je výborná. :-)

  • Standa
    Standa |

    14. 10. 2015 15:53

    Romadúr cibulka dvě lžíce majolky trochu zelenýho rovnou do pomazánky a skvělý.