Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře - naporcované
    • máslo nebo olej
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g zázvor - oloupaný a nasekaný
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • sojová omáčka dle chuti, nebo můžeme dát i rybí omáčku(2 lžíce)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou cibulí a nasekaným zázvorem do pekáčku, trochu zalijeme vývarem nebo vodou a na to naskládáme porce nasoleného kuřete, které zakapeme rozpuštěným máslem nebo olejem, pak ještě asi 2-3 lžícemi sojové omáčky, vše zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby. Po cca 40 minutách odklopíme, dle potřeby podlijeme a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo s rýží.
3
***Kuře si můžeme předpéct i den předem a dozlatova dopéct až druhý den. Chutě masa a zeleniny výborně proleží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    6. 4. 2017 06:07

    Mňamózní kuřátko to bylo :)))

  • Janča
    Janča |

    23. 7. 2016 17:10

    Vynikajicí sobotní oběd děkujeme za recept :-)

  • allena89
    allena89 |

    14. 3. 2016 11:54

    Recept nás opravdu mile překvapil. Bylo to výborné.

  • Linda
    Linda |

    12. 11. 2015 12:39

    Vynikající oběd u kterého nikomu ani za mák nevadilo, že je na talíři i zelenina.

  • Eva
    Eva |

    9. 2. 2014 10:19

    Já taky můžu doporučit, bylo to skvělé a snadné, takže jsem se včera mohla věnovat i jiným restům než vaření. :-)

  • Denisa
    Denisa |

    19. 9. 2013 13:54

    Zdravím autora a velice mu děkuji za recept <:-) . Použila jsem dvě mražené zeleniny pod svíčkovou, protože se mi nechtělo na nákup a jinak všechno doma bylo. Byl to úžasný oběd, nic chuťově podobného jsem ještě nejedla a tohle kuře stoprocentně brzy zopakuji. Doporučuji rýži, nám k němu vyloženě sedla.

  • Radka Davidová
    Radka Davidová |

    6. 2. 2013 09:18

    Výborná a nevšední úprava kuřete, chutnalo nám a zase ho někdy ráda upeču, děkuji za nápad :))