Výborná chlebíčková pomazánka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 57
doba přípravy: 5 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku pepře a vmícháme tatarskou omáčku.
2
Tato pomazánka je vynikající chlebíčkový základ, který nijak neuškodí dalším dobrotám na chlebíčku. Jen jemně zvýrazní a podtrhne jejich chuť.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Pepř mletý Sůl Tatarská omáčka
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 |

    21. 9. 2014 18:17

    Perfektní pomazánka. Skvěle vynikne chuť surovin, kterými je chlebíčky ozdoben.

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 8. 2011 07:57

    ...někdy přistrouhám i okurku nebo měkký salám, ale vůbec to není nutné...

  • Fanfan
    Fanfan |

    14. 11. 2010 13:46

    Výborná alternativa bramborového salátu, všem moc chutnala.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    25. 7. 2008 10:22

    Dělám podobnou trochu vylepšenou pomazánku. Je doopravdy na chlebíčky a jednohubky výborná.10 dg měkkého salámu nakrájím na nudličky. Pak nastrouhám na hrubém struhadle 4 menší brambory (uvařené ve slupce), 2 kyselé okurky a 2 vařená vejce. Vmíchám 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice a 2 polévkové lžíce kečupu. Nakonec přidám majonézu sůl a pepř (všechno dle chuti) Nechám v lednici uležet. Pomazánce dávám 1.

  • ILONA KARABINJUKOVA
    ILONA KARABINJUKOVA |

    23. 7. 2008 17:19

    ano výborna ja taky misto cibule davam kyselou okurku a manžel tatarku miluje

  • Jája
    Jája |

    23. 3. 2008 22:09

    My máme něco podobného jako hodně starý rodinný recept - nedávám ale cibuli, místo toho nastrouhám kyselou okurku, přidám nastrouhané natvrdo vařené vejce, trochu plnotučné hořčice, majolku.

  • Daniela Kočová
    Daniela Kočová |

    8. 3. 2008 10:59

    Musím se přidat ke všem,co chválí.Zmizela rychlostí blesku!Daniela

  • anna b.
    anna b. |

    6. 3. 2008 19:13

    Paráda :-)))) Manžel byl moooooc spokojený :-))))

  • Katka
    Katka |

    4. 3. 2008 19:45

    Souhlasím s Anonymem! Tatarka má 80 % g tuku!

  • Katka
    Katka |

    4. 3. 2008 17:47

    Chytrák radim. Souhlasím s Anonymem!!

  • radim
    radim |

    4. 3. 2008 17:00

    Anonyme, jestli ti jde o zdraví, tak koukej na nějaké jiné recepty. Třeba lékařské.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 3. 2008 14:14

    Asi moc zdravá nebude.

  • zdena Srncova
    zdena Srncova |

    3. 3. 2008 12:16

    Pomazánka na chlebíčky.INGREDIENCE:uvařené brambory,mléko,hladká mouka,cibule,kyselá okurka,olej,hořčice,majonéza,salám gothaj./může být i vlašský salát/Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme -nastrouháne najemno i s cibulou a okurkem.Připravíme si bešamel : trochu oleje s hladkou moukou a mlékem uvaříme hustou kaši a všecno smíchame s bramb.Přidáme dochutíme maj.sůl.salám.Nebo přidáme vlašský salát.

  • Petra Brethová
    Petra Brethová |

    2. 3. 2008 11:02

    Suprová pomazánka!!!

  • Amy
    Amy |

    2. 3. 2008 08:59

    Výborné, až na tatarskou omáčku. Doma mi jí bohužel nejedí, tak jsem místo ní přidala bílý jogurt. Bylo to skoro jako bramborový salát. I manžel si pochvaloval, a to je co říct!

  • jarka lípová
    jarka lípová |

    1. 3. 2008 09:26

    Včera jsme měli malou rodinnou oslavu a připravila jsem chlebíčky s touto pomazánkou. Navrch jsem připadala rajče, vajíčko a kousek šunky a sklidila jsem veliký úspěch. Nezbyl ani jeden chlebíček a to jsem je dělala ze dvou vek!

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    26. 2. 2008 14:15

    Ja jsem tam pro změnu nastrouhala dietní salám, výborné.

  • michal najbrt
    michal najbrt |

    25. 2. 2008 18:49

    Tohle je fakt mňamka! Dělal jsem tu pomazánku v neděli přítelkyni a fak super!!! Nemělo to chybu! Stačilo na to dát pár papriček a bomba!

  • Máša
    Máša |

    21. 2. 2008 20:41

    Vyzkoušela jsem, výborné! Recept jsem rozdala všem známým a kolegyním v práci. Všem rovněž moc chutnala.Myslím si,že jako podmaz na obložené chlebíčky už opravdu nic víc nepotřebuje přidávat.Všechno co dáte potom na šunku (okurek,vajíčko,atd.) opravdu vychutnáte!

  • Simona Jiráková
    Simona Jiráková |

    21. 2. 2008 20:36

    Taky ji dělávám,ale trochu pozměněnou.Přidávám do ní nastrouhaný dietní salám a super je v ní ve sladkokyselém nálevu uvařená zelenina.Mňam.

  • Iveta Odvárková
    Iveta Odvárková |

    21. 2. 2008 19:44

    Podobnou pomazánku jsem už kdysi dělala, při čtení tohoto receptu jsem si na vzpomněla. Včera večer jsem ji udělala podle tohoto receptu, jen jsem přidala trošku plnotučné hořčice a místo tatarky jsem dala majolku. Namazala jsem to na obě půlky rozříznutých rohlíků, pokladla plátky rajčat, papriky, sterilované okurky. Půlky jsem dala opět k sobě a zabalila jsem to do fólie, která to krásně stáhla a podržela. Dnes dopoledne mi od dcery přišla SMS: "Ty bagety sou vyborny!" Díky za dobrý tip, dnešek by fajn i díky takové maličkosti.

  • ivana a.
    ivana a. |

    21. 2. 2008 15:51

    Moc dobré. Zkoušela jsem o víkendu mazat tímto základem jednohubky a na ně jsem pokladla okurek a kousek tvrdého sýra a nemělo to chybu.

  • jana m
    jana m |

    10. 2. 2008 09:09

    Mala u nás veľký úspech.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    9. 2. 2008 21:51

    Na chlebíčky super, jednoduché a velmi chutné. Dávám 1*.

  • Alena Šamánková
    Alena Šamánková |

    8. 2. 2008 20:38

    znám troch vylepšenou variantu-vařené brambory,vajíčka, salám, okurky-vše nastrouhat+ tatarka nebo majonéza a ochutit

  • Martina
    Martina |

    7. 2. 2008 13:52

    Já si dělám ochucenou majonézu sama tak, že šlehám v mixéru celé vajíčko s trochou soli, pepře a 1-2 lžičky plnotučné hořčice a 1 lžičku diónské. Na salát používám vařené brambory ve slupce, pokrájené na malé kostičky, cibuli, sterilovaný celer s mrkví ve slaném nálevu( vlastní výroba) a sterilovaný hrášek. Moc nám to chutná a když přidáte pokrájenou šunku, máte výborný pochoutkový salát. Přeji dobrou chuť. Martina

  • veronika fiserova
    veronika fiserova |

    7. 2. 2008 11:59

    Také jsem přidala ještě plnotučnou hořčici a bylo to moc dobré.

  • lenka
    lenka |

    31. 1. 2008 20:34

    Byla jsem k tomuto receptu docela skeptická,ale o to víc jsem byla překvapená.Naprosto jednoduchá,obyčejná,levná...prostě,žádné přemýšlení.Na tuto pomazánku jsem máznula hořčici a mńam.

  • Šárka Bauerová
    Šárka Bauerová |

    28. 1. 2008 20:08

    Do pomazánky přidávám nahrubo nastrouhanou vysočinu nebo jiný tvrdý salám

  • martina berankova
    martina berankova |

    23. 1. 2008 13:25

    Je to dobré chuťově, když na to dáte ještě kousek něčeho. Je pravda, že to nekazí chuť, jako například výrazná česneková pomazánka. Na tu když dám salám a něco, tak stejně pořád cítím hlavně česnek. Tady u té pomazánky ne.

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    16. 1. 2008 00:06

    Musím souhlasit s paní Janou V. Pomazánku jsem s velkou nadějí udělala, ale dost mě zklamala.

  • Alena Novotná
    Alena Novotná |

    31. 12. 2007 07:27

    Tuto pomazánku doma dělávám už dlouho. Je skvělá na chlebíčky, na které dál dáváme spoustu dobrot. Chuťově ty dobroty nepřebíjí, jen je skvěle doplňuje. V kombinaci se šunkou, vejcem, okurkem, sýrem je to naprostá delikatesa.

  • Jana St.
    Jana St. |

    30. 12. 2007 18:40

    Výborná pomazánka i na chléb / moje děti ji mají raději na chlebu/. Dělám ji i když mi zbudou uvařené oloupané brambory.Někdy na namazaný chléb s touto pomazánkou položím plátek šunky, nebo salámu.

  • Evaj
    Evaj |

    27. 12. 2007 02:03

    Pomazánka nebo podmaz je jedno jak to nazveme je dobrá ne jen na chlebíčky, ale používám ji i na plněné bagety. Ze zdravotních důvodů musím cibuli pokrájet a na chvilku v sítu ponořit do horké vody a pak zchladit.

  • Jana Nováková
    Jana Nováková |

    2. 11. 2007 15:29

    Ano, píšu, že je to pomazánka. Na salát by mi to přišlo příliš chudé :-) Ale nevadí. Říkejte tomu jak chcete, hlavně jestli Vám chutnalo :-)

  • Vlastislav Janovský
    Vlastislav Janovský |

    30. 10. 2007 12:56

    Paní Jano Nováková píší tam že to je chlebíčková pomazánka a ne bram. salát. Jinak dávám za 1

  • Vlastislav Janovský
    Vlastislav Janovský |

    30. 10. 2007 12:54

    Paní Jano Nováková píší tam že to je chlebíčková pomazánka a ne bram. salát. Jinak dávám za 1

  • Eva
    Eva |

    27. 10. 2007 20:10

    Super.Dávala jsem pomazánku na opečený toustový chléb a obložila.Dávám za 1.

  • Olga Novicová
    Olga Novicová |

    20. 10. 2007 08:32

    Tato podmazová pomazánka je fakt výborná. Dá se na ten chlebíček dát potom cokoliv. Dala jsem jen kapii, vejce, vysočinu a petrželku a do hodiny byly všechny chlebíčky pryč. Výborné! Dávám 1!

  • Jana Nováková
    Jana Nováková |

    25. 9. 2007 19:17

    Jako bramborový salát by se mi to zdálo velmi plané. Nádherný výraz našel pan anonyn, co píše, že tomu doma říkají podmaz. Opravdu je to podmazaní chlebíčku tak, aby na něm vynikly chutě všech dalších dobrot.

  • Jana V.
    Jana V. |

    22. 9. 2007 13:04

    Dělala jsem tuhle pomazánku,ale nijak mě nezaujala-chutná jako bramborový salát.

  • Ivana
    Ivana |

    22. 9. 2007 07:12

    Včera jsem dělala a chutnala všem. Dávám 1

  • Alena Dýbarová
    Alena Dýbarová |

    2. 9. 2007 07:53

    Opravdu moc dobré, dávám 1 :-)

  • JANA SKOCIKOVA
    JANA SKOCIKOVA |

    27. 8. 2007 12:08

    BASTA

  • Anonym
    Anonym |

    30. 5. 2007 14:01

    u nás se tomuto receptu říká podmaz - je to opravdu výborné

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    24. 5. 2007 09:28

    Je báječná, přidávám pomletou moravanku a měkký salám, hořčici, nechám odležet a pak je super!

  • Jana Nováková
    Jana Nováková |

    23. 5. 2007 19:31

    Je fakt skvělá a dá se do ní přidat cokoliv, nebo přidat nahoru na pomazánku :-) Já dávám nejčastěji nahoru kousek šunky, vajíčka, okurku, rajčete, posypu sýrem... a za chvíli chlebíčky prostě nejsou :-)

  • Alena Ježdíková
    Alena Ježdíková |

    21. 5. 2007 12:21

    Výborná,lepší než bramborový salát.Já osobně dávám jěště měkký salám junior apod.Vše melu na masovém strojku.Jako podklad na chlebíčky bezva a vrchní ozdoba lépe drží.