Výborná škvarková pomazánka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 26
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: ovecka17

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 3
      ks vařená vejce
    • škvarky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Škvarky rozemeleme, přidáme najemno nakrájená, uvařená vajíčka, 2 lžíce hořčice, najemno nakrájenou cibuli a sůl - dobře promícháme a do druhého dne necháme v ledničce uležet.

RADA: Jak to udělat, aby vajíčka při vaření nepraskla

Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Škvarky Sůl Vařená vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Míla
    Míla |

    25. 4. 2015 18:46

    Dala jsem česnek, pepř ta teda píše :D

  • Jirkaone
    Jirkaone |

    31. 12. 2014 12:04

    Bez česneku to je de facto bez chuti. A pepř taky chybí

  • martin
    martin |

    13. 8. 2014 16:43

    Do truby dat samotne skvarky pred pripravou, alebo celu hotovu natierku?

  • Dědková
    Dědková |

    18. 7. 2014 14:33

    Pomazánka je výborná.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    11. 4. 2014 16:11

    Tuto pomazánku jsem připravila na párty, měla velký úspěch, dávám jedničku! Jen se možná autorka mohla obtěžovat s tím, aby napsala množství škvarků, protože tip níže v diskuzi na 1,5 kg opravdu stojí za to...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    11. 4. 2014 16:08

    1,5 kg škvarků na tři vejce a dvě lžíce hořčice? No to musela být lahůdka... :/ Jak psala níže paní Simča - cca 250 g je optimální.

  • Halča
    Halča |

    30. 1. 2014 12:46

    Já mám recept po babičce. Je stejný jako Váš. Je tam navíc sladkokyselá okurka a pepř. Je moc dobrá. Namažte na měkký chléb a pdávejte s sladkokyselou okurčičkou. ;-)

  • Anděl
    Anděl |

    30. 1. 2014 11:04

    Já přidávám sladkokyselou okurku. Je vynikající . Vyzkoušejte . Přeji dobrou chut

  • Katka
    Katka |

    10. 1. 2014 08:15

    Opravdu jde pomazánka udělat i ponorným mixérem? Děkuji

  • Monika
    Monika |

    31. 10. 2013 17:15

    Já přidávám kyselou okurku a pepř ;-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    21. 10. 2013 11:32

    práve som ju dorobila a je úúúúžastnáá ešte teraz mám mastnú hubu 8-) patrí Vám moje díky O:-) S pozdravom Zuzana

  • Varecha897
    Varecha897 |

    23. 6. 2013 11:13

    Robila som s 1,5 kg <:-)

  • skiga
    skiga |

    23. 6. 2013 11:11

    Áno s tou trúbou súhlasím :-)

  • Varecha897
    Varecha897 |

    23. 6. 2013 11:10

    Vynikajúca pomazánka :-) ... Avšak treba škvarky dobre rozomlieť lebo už nebude taká dobrá :-D ... Syn skúšal s celými škvarkami, no nedala sa dobre jesť, bol to proste hnus :-| . Odporúčam dať do trúby na 2 minúty pod 200 celzia. Zvýrazní sa chuť :-) O:-)

  • camay
    camay |

    2. 6. 2013 19:11

    Tak jsem jí zkusil a je to ohromná bašta ...Doporučuji :-)

  • pbalast
    pbalast |

    19. 2. 2013 18:53

    Kolik škvarku??? 1kg -5 kg??

  • dan
    dan |

    11. 1. 2013 15:35

    no je super! :-P

  • jmuell1
    jmuell1 |

    14. 6. 2012 09:15

    Výborná pomazánka je prostě výborná pomazánka!

  • Zdenda
    Zdenda |

    25. 10. 2011 17:56

    Skvěle jste mi poradila vdovci Zdendovi

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    28. 6. 2011 18:51

    Taky přidávám kyselou okurku, výborná.

  • dada
    dada |

    28. 6. 2011 14:23

    ak tam pridate nastruhanu kyslu uhorku, nic neskazite.

  • elldarka
    elldarka |

    9. 6. 2011 12:56

    Dělám stejně, akorát vajíčka dělám míchaná na cibulce...

  • Simča S.
    Simča S. |

    26. 5. 2011 00:34

    Pomazánka je vskutku výborná, pro další zájemce jen upřesním množství: do vysoké nádoby jsem dala 250 g škvarků, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce sádla 1 střední cibuli, žloutky ze 3 vajec natvrdo a trochu osolila, vše pomixovala ponorným mixérm. Bílky jsem jen pomačkala vidličkou, aby byly v pomazánce vidět. Namazaný chleba jsem posypala naťovou cibulkou a přiložila trochu čerstvé zeleniny. Výborná večeře!!!!

  • alena tichánková
    alena tichánková |

    29. 9. 2009 15:36

    Přidávám i česnek, je to pikantnější.

  • Mirka Kratochvílová
    Mirka Kratochvílová |

    22. 5. 2008 17:03

    Ano také je někdy přidám ale nám to spíš chutná bez nich

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    15. 5. 2008 12:19

    Ještě přidávám nakládané okurky.