Jednoduchá škvarková pomazánka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 456
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • pepř mletý
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 3
      ks vařená vejce
    • 300
      g škvarky
  • Dále lze dle chuti přidat
    • česnek
    • nakládané okurky
    • nakládané feferonky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čerstvě vyškvařené škvarky pomeleme nebo jen větší díl a část pouze rozmačkáme vidličkou, aby v pomazánce více vynikly. Dáme je do misky, přidáme pokrájená nebo hrubě nastrouhaná vejce, jemně pokrájenou světlou část lahůdkových cibulek, hořčici dle chuti, sůl, pepř a promícháme. Na chuti každého pak záleží, zda přidá do pomazánky ještě drobně pokrájenou kyselou okurku, nastrouhaný česnek či nasekanou feferonku.

RADA: Jak vařit vejce, aby nepraskla?

2
Do pomazánky můžeme přidat i trochu sádla, pokud by se nám špatně roztírala. Záleží totiž i na kvalitě samotných škvarků, do jaké míry jsou vyškvařené.
3
Pomazánku natíráme na čerstvé plátky chleba, které dozdobíme drobně pokrájenou zelenou částí cibulek.

RADA: Tipy na pomazánky k večeři i na Silvestra!

Komentáře k receptu

  • Andrea Kánská
    Andrea Kánská |

    28. 4. 2017 17:05

    Skvělá pomazánka. Dělala jsem jí už podruhé. Prvně byla pro koledníky na velikonoce a ta jim chutnala na chlebu víc než klasické chlebíčky.

  • Adina
    Adina |

    16. 2. 2017 16:46

    Je výborná. Okurky a papričky jsem dávala na chleby s cibulovou natí

 
 

Další doporučené recepty: