Jednoduchá svíčková

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vanessa

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme maso a halali a vodu uvaříme. Potom maso vyjmeme, zahustíme smetanou a hladkou moukou. Vedle na pánvi z cca půl hrnku cukru uděláme karamel, který přilejeme k omáčce. Dochutíme buď cukrem nebo octem. Pokud je omáčka moc řídká, dohustíme vodou a moukou.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hovězí maso Ocet Smetana ke šlehání Sůl Zelenina
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    14. 3. 2015 11:02

    To neni svickova a kdo tvrdi ze jo tak v zivote svickovou nejed. Slana oranzova omacka bez vune divokeho koreni je urazka svickove. :-$ :-$

  • zuzA DERY
    zuzA DERY |

    23. 9. 2014 11:24

    dneska sem ji varila je vynikajici

  • Troliii:))
    Troliii:)) |

    14. 8. 2014 13:49

    Prosim jak cca. dlouho mam vařit maso s tou zeleninou?

  • Petra
    Petra |

    12. 6. 2014 13:22

    Je úžasná!! :-P dnska jsem jí dělala poprvé, akorát jsem místo jedné smetany dala 2 a je úžasná. Doporučuji!!!! <3 <3

  • GoodWorthy
    GoodWorthy |

    21. 11. 2013 09:54

    Výborné a snadné, autorka má ode mne velkou pochvalu ;-)

  • LIlinka
    LIlinka |

    12. 9. 2013 15:32

    ahoj, chystám se zítra uvařit, můžete prosím poradit jak dlouho vařit halali ,maso,a vodu??a popřípadě kolik vody? díky :-)

  • SKSandy
    SKSandy |

    28. 3. 2013 21:48

    jím jen kuřecí maso, a tak jsem dělala s kuřecíma prsama - naprosto výborné :-* Smetany jsem dala dvě. Celou omáčku rozmixuji. Přidám foto, akorát kuřecí prso je zalité omáčkou a knedlíky jsou kupované, nechtělo se mi dělat domácí :-[

  • Míša
    Míša |

    10. 3. 2013 21:54

    omáčku znám a vařim jí docela často všem moc chutná, a je lehčí než z normální zeleniny. Akorát u tohoto receptu mi chybí maso, je jedno jaké(ochutnali jsme ednou v restauraci i s kuřecím masem a bylo to moc dobré) :-)

  • pepíče
    pepíče |

    31. 8. 2012 08:20

    a co plátek uzené slaniny na vyvaření ???? jinak je to bez chuti tak 100g dát dotoho vyvařit a bez karamelu

  • Dituše
    Dituše |

    25. 5. 2012 09:40

    holky, jak dlouho tu omajdu vaříte? V receptu je uvařit, takže přivedu k varu a pak?

  • Michala
    Michala |

    7. 5. 2012 19:44

    Prosím vás lidičky na kolik je to porcí ?? děkuji za odpověd

  • myshe
    myshe |

    7. 5. 2012 10:21

    Musím taky říct že tato svíčková nemá chybu dětem chutnala víc jak když dělám ze zeleniny fakticky skvělá ;-)

  • Denisa
    Denisa |

    21. 3. 2011 13:57

    Dnes jsem to zkusila (poprvé jsem uvařila svíčkovou). A dobrý!!! CHUTNÁ

  • erza
    erza |

    16. 3. 2011 08:31

    nebo ten kdo nema moc casu vyvyrovat

  • žanetka...
    žanetka... |

    20. 1. 2011 18:16

    Tak a svíčková je hotová..... bála jsem se toho karamelu, ale je to pohodička... Svíčková je luxusní !!!!! Mohu všem doporučit... Já jsem ještě přidala koření - bobkový list, nové koření a pepř... Moooc děkuji za recept ;-)

  • žanetka...
    žanetka... |

    20. 1. 2011 16:47

    Dneska vyzkouším :-)

  • j.o.
    j.o. |

    19. 12. 2010 16:21

    Kterou prosím doporučujete?

  • j.o.
    j.o. |

    19. 12. 2010 16:20

    jak prosím, nakládáte?

  • zdenka
    zdenka |

    3. 4. 2008 15:03

    Já už dělám svíčkovou jen z Halali a chuť je jak od maminky.Výborné!

  • SV
    SV |

    28. 3. 2008 07:03

    Netušila jsem, že nějaké Halali existuje.Konečný výsledek byl dobrý, je to rychlovka.

  • marie vorosova
    marie vorosova |

    27. 3. 2008 15:56

    asi vubec nevite jak vypada svíčkova toto omáčku vaři z halali jenom ten kdo nemá o vaření ani páru

  • Jitka Hozáková
    Jitka Hozáková |

    13. 4. 2007 17:51

    žádné koření nedávám.

  • Jana Žahourová
    Jana Žahourová |

    11. 4. 2007 15:25

    Je výborná dělala jsem ji poprvé avšem moc chutnala

  • Janča
    Janča |

    8. 4. 2007 13:51

    prosím a to se nepřidává vůbec žádné koření,jako bobkový list,nové koření atd?

  • Jana Zajíčková
    Jana Zajíčková |

    5. 4. 2007 10:09

    Také dělám svíčkovou z Hallali, ale maso s ním peču v remosce a nakládám ho den předem. Chuť Hallali krásně prostoupí masem a to je křehké. Po upečení zeleninu rozmixuju.

  • Jana St.
    Jana St. |

    1. 4. 2007 11:13

    Také dělám svíčkovou z Halali a jinou už doma nechtějí. Ale není Halali jako Halali. Dělají ho různé firmy a některé je dobřejší. Chce to vyzkoušet.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 3. 2007 13:04

    karamel se nedělá na žádném tuku,cukr vsypte na suchou pánev a postupným zahříváním se cukr rozpustí,nezapomenout míchat!

  • zacatecnice
    zacatecnice |

    28. 3. 2007 12:35

    Prosim a ten karamel se nedela na zadnem tuku?

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    28. 3. 2007 10:50

    Odpovídám anonymu i když nejsem autorkou receptu.Karamel dáme do omáčky. Omáčka získá pěknou barvu a lahodnou chuť - přisladit karamel je lepší než obyčejným cukrem. Co s karamelem je v receptu napsané ..."Vedle na pánvi z cca půl hrnku cukru uděláme karamel, který přilejeme k omáčce".

  • Anonym
    Anonym |

    28. 3. 2007 09:47

    a co skaramelem

  • Anonym
    Anonym |

    28. 3. 2007 08:47

    Každé potraviny mají Halali, sekce zavařeniny :-)

  • Zuzka L.
    Zuzka L. |

    27. 3. 2007 20:10

    Mohu se zeptat, kde se Halali kupuje a kolik asi stojí?

  • Anonym
    Anonym |

    27. 3. 2007 19:42

    Výborná, dělám ji také tak.

  • Jaňulka
    Jaňulka |

    27. 3. 2007 11:50

    Halali je směs kořenové zeleniny a používá se právě na svíčkovou. Ale jinak je to lovecká fanfára při ukončení lovu:-)

  • Marcela Horáková
    Marcela Horáková |

    27. 3. 2007 11:29

    Vím že už se zde někdo ptal, ale můžete mi prozradit co je Halali?

  • Iva Bednarova
    Iva Bednarova |

    27. 3. 2007 10:44

    tak svickovou z halali delam uz roky,a chutna mi vic nez z cerstve nebo mrazene zeleniny,akorat nedelam ten karamel