Úterní salát s rukolou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TerezaD

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce volská oka
    • rukola množství podle chuti, spíš víc než míň
    • hlávkový salát nebo ledový; taktéž podle chuti
    • 4
      ks žampiony
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 100
      g sýr na strouhání
    • 2
      ks celozrnné pečivo
    • 1
      plátek máslo
    • grilovací koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks ředkvička nemusí být, ale dá salátu i jinou barvu než jen zelenou :-)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Očistíme žampiony a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Rozpálíme pánev s olejem, naskládáme na ni žampiony a lehce posypeme grilovacím kořením. Smažíme přikryté pod pokličkou, dokud nejsou zlatavé, poté obrátíme, ale už nepřidáváme koření. Až jsou žampiony hotové, vsypeme do mísy se salátem.
2
2. Mezitím si nachystáme rukolu, salát, ředkvičky. Saláty natrháme a ředkvičky nakrájíme na přijatelné kousky. Přidáme jarní cibulku (pouze její zelenou část, ale samozřejmě dle chuti). Vše zamícháme společně se žampiony.
3
3. Uděláme dvě volská oka, osolíme, opepříme, a hotová nakrájíme na kousky. Mezitím nastrouháme tvrdý sýr a pak vše přisypeme do salátu.
4
4. Pečivo nakrájíme na kostičky, rozehřejeme trochu másla na hlubší a větší pánvi, přidáme pečivo a pomalu restujeme do zlatava a křupava.
5
5. Servírujeme na talíř s křupavými kostičkami pečiva.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • TerezaD
    TerezaD |

    10. 9. 2014 16:58

    Moc mě těší, že chutnalo :-)

  • KaRa
    KaRa |

    6. 8. 2014 09:11

    Naprosto vynikající...! Díky. :)