Třešňové tiramisu

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks žloutek
    • 500
      g třešně
    • 125
      g cukr krupice
    • 500
      g mascarpone
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 75
      g cukrářské piškoty
    • 1
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce amaretto
    • 200
      ml griotka
    • 200
      ml černá káva
    • máta na ozdobu
    • třešně na ozdobu
    • čokoládové vločky na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dejte si stranou pár třešní na ozdobu, zbylé omyjte, odpeckujte a nakrájejte je na větší kousky. Ty vložte do menší mísy, přilijte višňový likér, 2 vrchovaté lžíce cukru a nechte krátce přejít varem. Přes sítko nechte okapat a třešně nechte vychladnout v ledničce.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Mezitím si utřete žloutky se 4 vrchovatými lžícemi cukru. Míchejte, dokud nebude směs krásně nadýchaná. Postupně přidejte mascarpone a ušlehanou smetanu. I to dejte na chvíli zchladit do chladničky.
3
Dále si připravte velkou mísu nebo 6 malých skleniček, ve kterých budete dezert podávat. Vařenou černou kávu smíchejte s mandlovým likérem. Piškoty postupně namáčejte v této směsi, nechte na pár sekund ponořené, aby se správně nasákly, následně je dejte do mísy.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Klaďte střídavě vrstvy piškotů, okapaných třešní a krémové směsi mascarpone se šlehačkou. Vše musí být vychlazené. Střídejte tak, aby poslední horní vrstva byla krémová směs. Ozdobte nastrouhanou hořkou čokoládou nebo posypte skořicí. Dejte odležet na několik hodin do ledničky, nejlépe přes noc. Před podáváním dozdobte ještě tmavými třešněmi a čerstvou mátou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.