Třešňovo-makový závin

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g třešně
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 70
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 80
      g mák mletý
    • 1
      lžíce povidla
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 80
      g piškoty
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • šlehačka na dozdobení
    • likér višňový - na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si připravte náplň. Mléko nalijte do hrnce a svařte s mletým mákem. Přidejte mleté piškoty, rum, mletý hřebíček a lžíci povidel. Vše společně promíchejte, směs ochutnejte a doslaďte dle chuti moučkovým cukrem. Makovou směs nechte vychladnout. Listové těsto je tenké a pod teplou náplní by se vám rozteklo!

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Do mouky přidejte sůl, olej a vejce a vypracujte hladké těsto. To nechte cca 10 minut odpočinout a poté jej rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte dva tenké pláty, ty posypte cukrem, pokapejte rozpuštěným máslem, potřete vlhkou makovou náplní a posypte vypeckovanými třešněmi. Závin zabalte, ne moc těsně, aby při pečení nepraskl. Nyní ho opatrně přeneste na plech s pečícím papírem. Svrchu ho ještě pomašlujte vejcem a na několika místech propíchejte vidličkou.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Závin pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 20 minut. Po upečení ho nechte vychladnout, poprašte práškovým cukrem a podávejte ho se šlehačkou, kterou můžete pokapat višňovým likérem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.