Otevřený jablečný závin s punčem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 250
      g listové těsto
    • 100
      g rozinky
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžička badyán
    • 2
      ks jablka
    • 2
      lžička mandlové lupínky
    • 150
      g polotučný tvaroh
    • 100
      g cukr krupice
  • Punč
    • 50
      g rozinky
    • 1
      ks skořice
    • 5
      ks hřebíček
    • 700
      ml červené víno
    • 4
      plátek jablka
    • 100
      ml koňak
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy. Potřete vejcem a posypte cukrem a mandlovými lupínky.
2
Vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 20 minut.
3
Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. V pánvi nechte zkaramelizovat cukr. Vložte plátky jablek, med, badyán a rozinky. Na mírném ohni vařte asi 3 minutym, až jablka pustí šťávu do karamelu.
4
Tvaroh prošlehejte s cukrem a skořicí. Na talíř rozdělte upečené pruhy těsta.
5
Rozložte na ně jablka a přelijte omáčkou.
6
Servírujte s našlehaným skořicovým tvarohem a punčem. Na domácí punč ohřejte víno s cukrem, kořením a rozinkami a nechte asi hodinu odstát. Přiveďte téměř k varu, ale nevařte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: