Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      miska dýně oloupaná, pokrájená na menší slabší plátky
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička česnek nastrouhaný
    • 1
      lžička zázvor nastrouhaný
    • 1
      lžička kari dle chuti, cca
    • 0,5
      lžička sůl
    • 100
      ml pivo světlé nebo sodovka či mléko
    • 120
      g polohrubá mouka cca
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstíčko: žloutek s česnekem, zázvorem, solí a kari kořením smícháme, přilijeme pivo a poté dle potřeby přisypeme tolik mouky, aby nám vzniklo hladké středně tuhé těstíčko, které nám nebude příliš rychle ztékat z plátků dýně. Po promíchání zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku a těstíčko jím zlehčíme.
2
Oloupanou dýni pokrájíme na slabší plátky, které se nám dobře propečou za krátký čas dozlatova (cca 0,5 cm). Ty pak namáčíme do připraveného těstíčka a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a poté ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou, dipy, zeleninovými saláty... nebo jako chuťovku.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Dýně Kari Olej Pivo Polohrubá mouka Sůl Vejce Zázvor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Fialová
    Jana Fialová |

    1. 11. 2016 20:16

    Skvěle využitá dýně. Mizela jak pára nad hrncem a málem že jsem nestačila smažit ;)

  • Dáda
    Dáda |

    15. 10. 2016 15:07

    Výborný!

  • Jana Šubrtová
    Jana Šubrtová |

    25. 9. 2016 14:55

    Skromné, ale skvělé <3

  • Tereza
    Tereza |

    20. 9. 2016 21:13

    Výborná levná večeře. Brzy a ráda si jí zase udělám.