Jablečný závin (Camm)

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: camm

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do prosáté mouky přidáme tuk, sůl, citronovou šťávu a mléko. Vypracujeme těsto tak, aby bylo lesklé a vláčné. Těsto necháme 1/2 hodiny odležet. Odležené těsto rozdělíme na 2 bochníky. Každý rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát.
2
Každý plát posypeme postupně strouhanými jablky, skořicí a rozinkami. Pláty stočíme, přeložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 210-220 °C po dobu cca 25-35 minut.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hera Hladká mouka Jablka Mléko Rozinky Skořice Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • oli
    oli |

    11. 11. 2016 07:51

    jedna pěkná nohavice, jablka tak 2-3

  • Admin
    Admin |

    4. 10. 2015 18:39

    Uvedene mnostvi surovin je tak na jednu nohavici a ani nahodou do toho nenacpete pet normalnich jablek, takze je to trochu zvlastni.

  • GoodWorthy
    GoodWorthy |

    12. 9. 2013 08:33

    My tedy ještě takto vyválený plát potřeme zospuštěným máslem, posypeme strouhankou a pak teprve klademe nastrouhané jablka , skořici.... Ale jinak výborný závin O:-)

  • Lucky
    Lucky |

    15. 2. 2013 19:38

    Všichni chválíte, dělal jsem dvojitou dávku a moc si neumim představit, že bych z toho těsta udělal 4 záviny.

  • Lenka
    Lenka |

    31. 7. 2011 17:38

    Výborný..můžu doporučit-jednoduchý a rychlý :-*

  • Tesík
    Tesík |

    22. 1. 2011 17:41

    Právě přítel snědl všechno během asi 10 minut takže jaké jiné hodnocení dát než výborné:-)

  • Eva
    Eva |

    4. 3. 2008 00:40

    a taky pesticidů..to si nevyberete:-)

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    4. 11. 2007 13:50

    A jablka strouham i se slupkami, v tech je nejvic vitaminu.

  • kamila kleskenova
    kamila kleskenova |

    5. 9. 2007 17:16

    hmm...originalni recept na cajicek,zni to moc dobre

  • Helča
    Helča |

    5. 9. 2007 13:41

    Šťávu z jablek nevylévat a slupky newvyhazovat, jwe to hřích! Slupky povařit v trošce vody spolu s hřebíčkem a skořicí a scedit. Pak dolít tu zbylou jablečnou šťávu a přisladit - báječný jablkový čaj, hned hotový a bez chemie. V létě vychlazený, v zimě horký, třeba i se lžičkou rumu.

  • mia
    mia |

    30. 8. 2007 09:52

    jo do těch jablek vmíchávám instantní vanilkový pudink,nabere do sebe šťávu z nich a je to a navíc je to chutné.když jsou jablíčka víc šťavnatá,tak klidně pudinky dva.také jsem zkoušela posypat na másle osmaženou strouhankou,tak moc dobré

  • kamila kleskenova
    kamila kleskenova |

    28. 8. 2007 16:37

    hned vysvetlim: takze jednoduse-nastrouham jablicka a vymackam z nich stavu aby se potom nerozmocily v teste.Stavu vyleju,jablicka necham:)

  • Andra
    Andra |

    28. 8. 2007 10:23

    Chapem to ako postruhat jablka a potom z nich vymackat stavu..

  • Gábina H
    Gábina H |

    28. 8. 2007 08:35

    Nerozumím, jak je to s těmi jablky. V ingrediencích je vymačkat šťávu, v postupu jsou strouhaná jablka.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: