• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rukolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Rukolová polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule střední
    • 3
      ks brambory středně velká
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 150
      ml smetana 31% (100-150 ml)
    • 750
      ml drůbeží vývar
    • pepř celý mletý
    • 2
      hrst rukola

Postup přípravy receptu

1
Očištěné syrové brambory nakrájejte na menší kousky, očištěnou cibuli nasekejte najemno. Do středně rozpáleného hrnce nalijte olej a jemně orestujte cibuli. K cibuli přidejte brambory a krátce spolu orestujte. Brambory a cibuli zalijte vývarem, osolte a opepřete. Brambory uvařte doměkka.
2
Do polévky přidejte rukolu a krátce ji povařte. Uvařenou polévku rozmixujte, zjemněte smetanou a doveďte k varu. Jednotlivé porce dozdobte lístkem rukoly nebo nočkem z kozího sýra.

RADA: Tipy na polévky, které zaženou ten největší hlad

3
Autorkou receptu je Tereza Marková-Beránková, http://www.vypecky.com.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový krém s chorizem

Bramborový krém s chorizem

Rukolový salát se ztraceným vejcem

Rukolový salát se ztraceným vejcem

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 26. 8. 2017 17:43

    Úplně jiná polévka než jsem zvyklá, ale chuťově velmi dobrá :)

  • J.K. | 2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • J.K. | 2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • J.K. | 2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • Angie | 25. 1. 2014 22:51

    Byla výborná ;-) a určitě se do ní pustím znovu http://abaker.blog.cz/

  • Jačna
    Jačna | 24. 1. 2014 17:11

    Vypadá to dobře a chutnalo mi to :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Špenátová FOOD
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drůbeží vývar Olivový olej Pepř celý Rukola Smetana Sůl

Jak oloupat cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak oloupat cibuli

Poslední sledované recepty

137
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
77
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
52
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Rozpékané bylinkové brambory
Rozpékané bylinkové brambory
Rožnovské kapsy
Rožnovské kapsy
Rukcuk ovocná buchta
Rukcuk ovocná buchta
Rukolové pesto
Rukolové pesto
Rukolový salát s jahodami
Rukolový salát s jahodami
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými bramborami
  • Recepty.cz
  • Rukolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact