Rukolová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrst rukola
    • 3
      ks brambory středně velká
    • 1
      ks cibule střední
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 750
      ml drůbeží vývar
    • 150
      ml smetana 31% (100-150 ml)
    • sůl
    • pepř celý mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**1.** Očištěné syrové brambory nakrájejte na menší kousky, očištěnou cibuli nasekejte najemno.
2
**2.** Do středně rozpáleného hrnce nalijte olej a jemně orestujte cibuli.
3
**3.** K cibuli přidejte brambory a krátce spolu orestujte.
4
**4.** Brambory a cibuli zalijte vývarem, osolte a opepřete. Brambory uvařte doměkka.
5
**5.** Do polévky přidejte rukolu a krátce ji povařte.
6
**6.** Uvařenou polévku rozmixujte, zjemněte smetanou a doveďte k varu. Jednotlivé porce dozdobte lístkem rukoly nebo nočkem z kozího sýra.
7
//Autorkou receptu je Tereza Marková-Beránková, [[http://www.vypecky.com|www.vypecky.com]].//
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drůbeží vývar Olivový olej Pepř celý Rukola Smetana Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Emko01
    Emko01 |

    26. 8. 2017 17:43

    Úplně jiná polévka než jsem zvyklá, ale chuťově velmi dobrá :)

  • J.K.
    J.K. |

    2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • J.K.
    J.K. |

    2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • J.K.
    J.K. |

    2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • Angie
    Angie |

    25. 1. 2014 22:51

    Byla výborná ;-) a určitě se do ní pustím znovu http://abaker.blog.cz/

  • Jačna
    Jačna |

    24. 1. 2014 17:11

    Vypadá to dobře a chutnalo mi to :)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: