Bramborový krém s chorizem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pórek větší
    • 0,3
      ks celer menší
    • 1
      ks cibule malá
    • 2
      stroužek česnek
    • máslo oříšek
    • 4
      ks brambory větší, typ B
    • 1
      l drůbeží vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks snítka tymiánu nebo sušený
  • Na dokončení:
    • 200
      g chorizo (klobása)
    • 1
      lžíce černé olivy nahrubo nasekané
    • 1
      lžíce petrželka hladkolistá, nakrájená
    • 200
      ml smetana 12%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechnu zeleninu nakrájejte najemno a restujte ji na másle asi 10 minut. Přisypte oloupané a na větší kusy nakrájené brambory, zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte tymián. Zakryjte, uveďte do varu, ztlumte a pomalu vařte, dokud brambory nezměknou.
2
Mezitím opečte na pánvi nakrájenou klobásu a přidejte k ní petrželku a olivy. Z polévky vyjměte tymián a rozmixujte ji, přilijte smetanu a nechte ještě přejít varem. Hotovou polévku doplňte klobásovou směsí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dokina
    Dokina |

    25. 2. 2016 11:53

    Luxusní a nejlepší je druhý den, když se v ní ta klobáska pěkně uloží a ona chytí tu její šmrcovní chuť. :-[

  • Astral007
    Astral007 |

    5. 7. 2015 17:01

    Výborná polévka, celer v ní nepoznali ani jeho odpůrci :D

  • KatkaK.
    KatkaK. |

    13. 5. 2014 13:45

    dnes jsem vyzkoušela a super, moc dobrý, chutná nám to i bez klobásky :-)