Tmavý čokoládový koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpusťte čokoládu s olejem. V míse třete žloutky s polovinou cukru do světlé pěny. Přidejte máslo a čokoládu a nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků ušlehaných s druhou polovinou cukru. Hmotu vlijte do vymazané a moukou vysypané rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a pečte v troubě předehřáté na 150 °C. Koláč se peče asi 40 minut, na povrchu bude vypadat suše a lehce popraská, zatímco uvnitř zůstane velmi vláčný a hutný. Nechte jej zcela vychladnout ve formě; doporučujeme péci den až dva předem a uchovat v chladu, bude stále vláčnější a lepší.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Olej Tuk Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Denisa
    Denisa |

    24. 7. 2014 08:04

    Bez mouky? A to se fakt upeče?? :-S

  • LIBUŠE
    LIBUŠE |

    17. 2. 2014 13:42

    Dobrý den, pekla jsem tento koláč, ale nechtěl se mi dopéct. Vevnitř byl pořád málo, pekla jsem ho skoro 2hodiny. Byl pořád ávyfouklý, ale ke konci mi klesnul... Nevíte by to mohlo být? A opravdu stačí péct jen 40min při 150°C???

  • terezaS
    terezaS |

    25. 4. 2012 15:10

    Minule jsme jsme ho jedli ještě asi 5 dní po upečení a takto uleželý byl opravdu neskutečně vynikající!

  • pajušqa
    pajušqa |

    19. 12. 2010 12:51

    ;-) je to určitě vynikající du to zkusit :!mnam:!

  • kytii
    kytii |

    15. 12. 2010 19:58

    já teda myslím, že to vypadá božsky :) jdu do toho