Hříšný čokoládový koláč

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 240
      g hladká mouka
    • 210
      g máslo 150g na korpus,60g na krém
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 350
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g hořká čokoláda
    • kakao na posypání hotového dortu
    • čokoládové hoblinky nebo strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, cukrů, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
2
**Čokoládový krém:**
3
Smetanu přivedeme k varu, rozpustíme v ní máslo a na kousky rozlámanou čokoládu (nevaříme!). Krém nalijeme do vychladlého korpusu a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním posypeme koláč kakaem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka Lukschová
    Jitka Lukschová |

    12. 1. 2017 15:24

    Rodina se s koláčem seznámila tak rychle, že jsem málem ani neochutnala. Byl vážně výborný.

  • Renata
    Renata |

    22. 11. 2015 14:33

    Dekuji za recept, kolac je senzacni <3

  • Eva Spaská
    Eva Spaská |

    5. 6. 2015 10:48

    Čokoláda, to je něco pro nás, takže prima laskomina co ještě navíc osvěží. Děkuji za rychlý a přepychový recept.

  • maringotacka
    maringotacka |

    29. 8. 2013 19:22

    Výborný... jednoznačně gurmánská pochoutka :) Já jsem sice udělala při přípravě pár změn, ale základ je stejný. Moje změny (výsledek viz foto): špaldová polohrubá mouka (směs) s trochou kukuřičné mouky (množství viz recept), cukr třtinový (o něco méně) - a těsto jsem v elektrické troubě pekla při 200°C sotva 10 minut. Dále tři druhy hořké čokolády, ostružiny a kousky nektarinky, v závěru posypané kakaem. Delikatesa :)

  • pippiva
    pippiva |

    13. 3. 2011 09:00

    Delala jsem dortu manzelovi k narozeninam a "vypujcila" jsem si tento krem.Cokoladu jsem pouzila 70%,krem krasne ztuhl,dodala jsem jeste par kulinarskych uprav ;-) a sklidila jsem chvaaaaaalu dokonce i od naseho kluka <:-) .Trikrat hura pro Jirku :-D :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 |

    30. 10. 2010 18:29

    Tak takhle už jsem hřešil :-P ,jenom jsem nesypal tím kakaem(v dobách,kdy jsem ještě nefotil :'( )

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    30. 10. 2010 17:42

    Hm, tak takhle bych teda zhřešila moooc ráda :-[ :-P