Hříchy sedláka Míchy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: RauM

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Směs
    • mleté maso - míchané nejlépe 2díly hovězího a 1 vepřového
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • hladká mouka na zahuštění
    • strouhanka na zahuštění
    • tymián špetka
    • sůl
  • K naplnění
    • 1
      ks maďarská klobása nakrájená na malé špalíčky
  • Na zabalení
    • 250
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso zalijeme asi 100 ml mléka a necháme půl hodiny stát. Poté smícháme maso s vejcem, pokrájenou cibulí, kořením a přidáme asi lžíci strouhanky a mouky (aby těsto dobře drželo). Do navlhčené dlaně si dáme trochu masové směsi, do ní zabalíme špalíček klobásy (asi 4cm dlouhý) a uděláme váleček jako na čevabčiči (záleží na vás, jak velké, já radši menší). Poté šištičky obalíme anglickou slaninou, vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme na 180 stupňů min. 20 minut - dle velikosti "hříchů".
2
Jako příloha je nejlepší bramborová kaše nebo brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • cerie
    cerie |

    4. 4. 2015 12:04

    Super recept, dělám ho již potřetí :-P :-)

  • penzionalenka
    penzionalenka |

    9. 6. 2014 10:34

    Mňamiiiii ;-) Výborné.

  • paja.hej
    paja.hej |

    7. 6. 2014 21:24

    Výborné a jsou moc dobré i studené.

  • pipča
    pipča |

    22. 4. 2013 20:34

    chtěla jsem dělat karbanátky, ale nakonec jsem zkusila hříchy, byť z mleté na karbanátky, výborné :-)

  • poklipo
    poklipo |

    16. 11. 2012 18:32

    Hříchy byly hodně dobré :-) .

Další doporučené recepty: