Rigatoni s chřestem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mladý zelený chřest
    • 150
      g listový špenát (čerstvé)
    • zázvor (malý kousek)
    • 0,5
      svazek jarní cibulka
    • 150
      g těstoviny (rigatoni)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 50
      g ovčí sýr (brynza, pecorino)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytý a očištěný chřest nakrájejte šikmo na kousky. Důkladně propláchnutý špenát osušte a rozdělte na lístky, větší natrhejte. Oloupaný zázvor nastrouhejte. omyté cibulky nakrájejte na kolečka. Těstoviny vařte v dostatečném množství vroucí osolené vody asi 12 minut tak, aby zůstaly pevné na skus. Ve velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a za stálého promíchávání na něm osmažte chřest, zázvor a cibulky, asi 5 minut. Vsypte špenát a ještě 5 minut poduste. Vmíchejte vývar a sýr a vzniklou omáčku podávejte k těstovinám.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.