Krémová polévka z topinambur

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Topinambury očistíme a nahrubo pokrájíme. Cibuli nakrájíme na kosticky. V hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm cibuli do zlatova. Přihodíme topinambury a krátce osmahneme. Zalijeme vodou (tak aby topinambury byly ponořené, ne více). Přidáme rozdrobenou kostku masoxu a povaříme do měkka. Změklé topinambury rozmixujeme ponorným mixerem do kašovité konzistence, zjemníme smetanou. Dochutíme prolisovaným česnekem a solí.
2
Podáváme samotné, nebo s opečeným chlebem.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Masox Sádlo Smetana Sůl Topinambur

Komentáře k receptu

  • Věra Kroupová
    Věra Kroupová |

    18. 12. 2010 23:10

    Jsem ráda,že jsem zde našla tento recept,neboť jsem dostala od syna Radka sadbu topinambur,protože ví,že jsem diabetik a chce abych si z nich vařila,děkuji paní Jitce,že poradila,co s hlízami.

  • Jitka Effmertová
    Jitka Effmertová |

    26. 10. 2008 10:32

    Hlízy je lepší oškrábat (třeba jako mrkev), ale pokud jsou ještě křehké, tak to dělat nemusíte.

  • Ivana Císařová
    Ivana Císařová |

    10. 10. 2008 07:53

    Já zdědila zahradu se spoustou topinambur, ale nikdy jsem je připravovala k jídlu. Vím, že to jsou takové hlízy jako u jiřin (květin). Mají se ty hlízy oloupat nebo oškrábat, nebo se mají vařit jak jsou bez úpravy? Děkuji za odpověď.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: