Chřestová polévka III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg bílý chřest
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks citron
    • sůl
    • pepř drcený
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      lžička kukuřičný škrob
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílý chřest oloupeme. Na polévku stačí úlomky, špičky chřestu nejsou nutné. Chřest vozím z Mělníka.
2
Připravíme si vodu na vaření. Potřebujeme jí tolik, aby vložený chřest převyšovala max o 1 cm. Do ní dáme kousek másla, vymačkáme 1 citron. Přidáme 2 lžičky soli, lžíci cukru. Chřest vložíme do ochucené vroucí vody a vaříme cca 10-12 minut, dokud jakoby neuvadne a není dost měkký.
3
Po uvaření chřest ve vodě rozmixujeme, dochutíme případně solí, dále přidáme pepř, na zjemnění máslo a smetanu, na zhuštění je možno přidat kukuřičný škrob. Pokud někdo chce, může si polévku ještě přikyselit citronem. Dále se dá polévka posypat čerstvou petrželkou, koriandrem, či přidat čerstvé nakrájené chilli a rozpečenou bagetku. Polévka se dá také připravit z drůbežího vývaru, záleží na vás. :-)

Komentáře k receptu

  • jenzeny.cz
    jenzeny.cz |

    18. 5. 2015 14:39

    Bez zkopirovane fotografie by to neslo?