Chřestová polévka s pestem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g bílý chřest
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 200
      ml smetana 12%
    • muškátový oříšek
    • 5
      ks mladý zelený chřest
    • 4
      lžíce mleté mandle
    • 2
      lžíce parmezán strouhaný
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      hrst mandle
    • sůl
    • růžový pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílý chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte po celé délce, pokrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Zalijte vývarem tak, aby byl všechen chřest ponořený, a vařte doměkka.

RADA: VIDEO, jak uvařit brokolicovou polévku se smetanou

2
Mezitím si připravte pesto. Zelený chřest zbavte dřevnatých konců, silnějším stonkům oloupejte spodní třetinu, u mladších výhonů to není třeba. Pokrájejte ho na kousky a dvě minuty povařte, zchlaďte v ledové vodě, slijte, osušte a dejte do mixéru. Přidejte mleté mandle, nastrouhaný parmazán, olivový olej, sůl a pepř a umixujte pesto.
3
Polévku rozmixujte na hladký krém, přilijte smetanu, dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem a už jen krátce prohřejte. Podávejte s pestem, nasucho opraženými nasekanými mandlemi a růžovým pepřem.

RADA: 3 recepty na chutné polévky plné zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: