Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 2
      hrnek cuketa nastrouhaná
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice necelý
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • tuk
  • Krém:
    • 3
      ks měkký tvaroh
    • 1
      ks máslo nebo Hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Poleva:
    • 100
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao vrchovatá
    • 4
      lžíce vařící voda cca 3 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrnek = 1/4 litru
2
Těsto: všechny suroviny společně důkladně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct do předehřáté trouby, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Po upečení necháme vychladnout.
3
Krém: Změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme tvarohy, jeden po druhém. Na vychladlou buchtu natřeme krém a dáme vychladit.
4
Poleva: máslo rozehřejeme v kastolku, přidáme cukr s kakaem a kvrdlačkou promícháme. Pak přilijeme vařící vodu po lžících dle potřeby, řádně promícháme, poleva by měla být tekutější, aby se dala dobře rozetřít. Není to poleva, která zcela ztuhne, jedná se spíš o kakaový toping.
5
Vychladlou buchtu s krémem natřeme vlažnou polevou a dáme do chladna proležet, nejlépe do druhého dne (není nutné).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Markéta
    Markéta |

    15. 8. 2016 20:27

    Vynikající!!!! Mírně jsem upravila počet kalorií - do tvarohového krému jsem dala méně másla a nahoru pokapala rozpuštěnou hořkou čokoládou. Autorovi děkuji za inspiraci!

  • Jana Štáchová
    Jana Štáchová |

    23. 2. 2016 17:15

    Řezy jsou vynikající a vláčné hned za čerstva. Vůbec neměly čas proležet :-) .

  • Iva
    Iva |

    19. 8. 2013 15:11

    Nemohu jinak než všem milovníkům tvarohu vřele doporučit, jsou totiž skvělé!

  • silvik T.
    silvik T. |

    30. 10. 2012 13:11

    výborné,Dělala jsem jen poloviční krém,protože jsem doma víc tvarohu neměla a také to stačilo :-)

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    21. 4. 2012 14:10

    Tak tomuhle říkám kalorická bomba. Ale chutná výborně :-)

  • Majzlová
    Majzlová |

    28. 2. 2012 19:45

    Cuketa se dá fakticky dobře nahradit jabkama, "V" měla dobrý nápad. Jsem ráda, že jsem řezy zkusila.

  • verča
    verča |

    12. 11. 2011 15:32

    Boží!!!!! Dělám to s malou změnou, pod tvaroh dávám ješte kompotované hrušky a to je potom lahoda!!! :-P :-) :-)

  • Nikola
    Nikola |

    1. 10. 2011 23:36

    Buchta se povedla, krém také a poleva je třešní na dortu.Teď jen počkat do rána...

  • V
    V |

    25. 9. 2011 12:44

    Můžu dát místo cukety jablka??

  • kačkajda
    kačkajda |

    18. 9. 2011 20:13

    Řezy jsou vynikající.Trochu jsem zápolila s polevou, kterou jsem měla asi hustější než měla být a tak mi nešla tak dobře rozetřít,ale pocákaná chutná také skvěle.Dávám jedničku a určitě ještě zopakuji.

  • Eva Mrázová
    Eva Mrázová |

    16. 9. 2011 09:43

    Udělala jsem je včera odpoledne.Bohužel jsem měla jen dva tvarohy.Polovina se snědla hned,druhou polovinu jsem dala proležet,tak jsem zvědavá jaké budou.Už včera byly výborné i bez chybějícího tvarohu.Nejlepší jsou okraje kde natekla poleva víc.Děkuji za výborný recept.Eva

  • recepty73
    recepty73 |

    14. 9. 2011 19:45

    ...zdravím :-) , Ivano, mě fotky otevřít jdou ;-) ... Jajdo, cuketa tam cítit není vůbec, jen buchtu udělá vláčnější, dokonce jí ani neloupu-pokud je mladá ;-), jestli máte strach, vyměňte cuketu za vymačkaná jablka ;-) ...

  • jajda.V
    jajda.V |

    14. 9. 2011 19:13

    Prosím napište pak, jak to dopadlo a jak to chutnalo... :-) ...moc by mně to zajímalo....vypadá to krásně, ale nějak si to neumím s tou cuketou představit.. :-\ ...děkuji.. :-) .

  • Pavlů
    Pavlů |

    13. 9. 2011 15:47

    Mě se obrázky otevřely hned a po cestě z práce letím pro tvaroh, recept vypadá skvěle a určitě tak bude i chutnat.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    12. 9. 2011 23:36

    Nejdou mi otevřít další fotky k tomuto receptu, poslední dobou se mi to stává často. Čím to je?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: