Cuketové soudečky

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mleté maso
    • 1
      ks cuketa velká
    • cibule
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • sůl
    • oregáno
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z omyté cukety odkrojíme konce a nakrájíme ji na špalíky dlouhé 3-4 cm. Z každého válečku vykrojíme vnitřek tak, aby kolem slupky zůstal asi 1 cm dužniny. Tyto soudečky naskládáme na pekáč potřený olejem.
2
Na pánvi na troše oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Po chvíli přidáme na drobno posekanou vykrájenou dužninu z cukety, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme a za občasného míchání dusíme než se odpaří větší část vody kterou pustila cuketa. Touto směsí naplníme prázdné soudečky na pekáči a dáme do vyhřáté trouby zapéct asi na 20 minut. Před koncem pečení je možné na každý položit hromádku nastrouhaného sýra. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Mleté maso Olej Oregáno Pepř mletý Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    7. 9. 2013 21:46

    Dobrý oběd, jen se mi ani do největší cukety, co jsem sehnala, nepodařilo vecpat kilo masa. Chce to neřídit se slepě množstvím ingrediencí a odhadnout to podle cukety. Jinak velmi doporučuji, jak psala paní Petra, cuketu předtím krátce povařit. Neudělala jsem to a byla trošku tužší, než by bylo optimální.

  • poklipo
    poklipo |

    3. 8. 2012 20:08

    Rozpůlit, vydlabat a naplnit cuketu je taky výborné a rychlejší :-*

  • Petra85
    Petra85 |

    15. 7. 2012 10:36

    Cuketa na obrázku je nejmenší co na zahrádce byla :-)

  • martoska
    martoska |

    10. 1. 2012 19:07

    Taky už neděláme soudečky jak oJana, ale lodičky, dá se tam více náplně a jsou chutnější, šťavnatější.

  • pippiva
    pippiva |

    10. 1. 2012 16:59

    Ma bolonska kamaradka take dela tento recept, ale z malych cuket a je to vyborne i kdyz piplacka. <3 Uprimne receno tak velke cukety se tady ani nepestuji =-O

  • Petra
    Petra |

    31. 7. 2007 07:45

    Musím dát za jedna,skvělý nápad ,soudečky po upečení vypadají skvěle a jsou moc dobré.Chutnější jsou menší cukety,aby nebyla slupka tuhá ,dávám celou omytou cuketu na pár minut do vroucí vody vařit,až vychladne teprve potom začínám s receptem.

  • Jana
    Jana |

    15. 7. 2006 20:34

    Zkoušela jsem plnit cukety podobně jak je tady uvedeno,ale po upečení tam pořád byla příliš velká vrstva cukety,ne moc chutná.Tak jsem vzala malé cuketky,rozřízla podél trochu vydlabala,opatrně,jsou měkké.Posolit,naplnit,upéct.Nemají takovou tu tuhou slupku.

Další doporučené recepty: