Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 250
      ml pivo
    • olej na smažení
    • 450
      g mořská ryba bělomasá , filety nakrájené na 4 cm kousky
    • sůl na dochucení
  • Tatarská omáčka
    • 200
      g majonéza
    • 2
      lžíce estragonový ocet
    • 1
      lžička hořčice
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • worcestrová omáčka pár kapek
    • petrželka hladkolistá
    • kapary
    • nakládané okurky najemno nakrájené
    • ančovičky
    • 0,5
      ks šalotka
    • 0,5
      lžička citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky ryby namáčejte do teštíčka a smažte 4 až 5 minut krásně dozlatova. Přebytečný tuk odsajte papírovými kuchyňskými utěrkami.
2
Podávejte s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou. Tu připravíte důkladným smícháním všech uvedených surovin.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    5. 2. 2015 13:09

    Recept jsem už několikrát zkoušela a super, moc nám to chutná :-)

  • pentium4
    pentium4 |

    29. 6. 2011 08:50

    Ano jeto dobrý

  • Jana
    Jana |

    4. 5. 2011 19:11

    Tento recept jsem zkoušela, bylo to moc dobré. :-[

  • Anonymous
    Anonymous |

    18. 2. 2011 10:51

    to je recepr nerecepr. kde je postup a kde je info o jaky druh ryby se jedna. atd atd

  • Annie
    Annie |

    12. 2. 2011 16:00

    podle mě to je v podstatě fish and chips, což je moooc veliká pochoutka i pro naší rodinku a to ryby moc nemusíme.... :-)

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová |

    4. 2. 2011 10:56

    To vypadá dobře. Nemáte někdo zkušenosti s tímto receptem? :-!

Další doporučené recepty: