
|
moje hodnocení:
4,7
17. 1. 2015 22:28
chystám se řezy vyzkoušet, celkem tam tedy příjde 500g másla? u ingrediencí pro citronový krém chybí máslo, až v popisu paní uvadí, že se má ta kaše vyšlehat s 200g másla. Snad to zvladnu a výsledek bude také okouzlující, jak všechny uvádite 8-)
27. 10. 2010 22:29
Recept jsem si vytiskla ještě před spuštěním nové verze stránek a dnes jsem řezy konečně vyzkoušela. Jsou opravdu výborné. Prosím ale o opravu v uvedených surovinách - správné množství mouky na těsto je 450g a nikoliv 1,5 lžíce. Ostatní suroviny podle původního receptu souhlasí.
13. 5. 2010 15:46
Obecně je teno recept znám jako "Ořechové řezy Orlík" nebo lidově řezy "Nebe v hubě". Všem, co znám, včetně mě, velmi chutnají a mají vždy úspěch.
28. 4. 2010 16:34
Já jsem samozřejmě také dávala máslo na krém. Hera bych řekla patří do těsta.
22. 4. 2010 12:32
Včera jsem tento recept vyzkoušela. Je super všem moc chutnal, je to dobrota.
6. 4. 2010 20:43
Majko, dobře to jde zubatým nožem a až druhý den, kdy řezy zvláční od krému ;-)
6. 4. 2010 12:49
Řezy jsou skvělé, jenom se mi to špatně krájelo přes karamelové ořechy.Jak to krájíte, alby se nepolámal korpus?
1. 4. 2010 19:38
Najbližšie skúste "Karamelové rezy od Gizky", určite budú chutit.
31. 3. 2010 19:48
Já bohužel nemohu přidat nadšený hlas, jen tak normální, čili za 2. Zákusek je na můj vkus dosti pracný, oříšky tvrdší, rozhodně se musí nechat odležet 2-3 dny. Každopádně díky za inspiraci!
26. 3. 2010 19:48
..ja sa pridávam k chválam na tento zákusok. Je naozaj výborný, robievam ho dosť často a vždy má najväčší úspech. Robievam ale plnku zo zlatých klasov, no niekedy urobím túto citronovú , určite tam pasuje.
26. 3. 2010 16:14
Lidičku upečte to, kdo máte ořechy, fakt sssuuupppeeeeerrrr. Jenom přemýšlím jak vymakat to překlápění těsta. Asi budu píce menší obdélníky aby se s tím líp manipulovalo. Ale fakt je to moc dobrý.
13. 3. 2010 17:15
Jsou fakt super......
2. 3. 2010 17:32
Tyhle řezy peču už dlouho recept mám od kamarádky.Vždy sklidí úspěch.dávám 1
21. 3. 2009 19:50
Ve čtvrtek upečeno, v pátek naplněno,v sobotu večer snědeno:-) 1*
22. 3. 2008 19:35
Vynikajuce rezy, skutocne si zasluzia 1. Cim dlhsie stoja, tym su lepsie, podla mna potrebuju aspon tri dni aby zmakli.
1. 3. 2008 18:05
Paní Kateřino, dík za výborný recept. Pekla jsem ho v krátké době na rodinné oslavy několikrát, všem chutnal.
1. 3. 2008 18:03
Paní Kateřino,dík za recept.Řezy jsou bezvadné, dělala jsem je už několikrát. Všem chutnají a chtějí recept.
20. 2. 2008 22:47
Tak jsem vylepšila průměr 1, jelikož je peču a jsou skutečně výborné!
20. 2. 2008 19:56
V neděli jsem dávala 1, bylo to desáte hodnocení a ihned naskočil na 1. místo v TOP 10. Bohužel tam vydržel jen do rána a ihned ho někdo srazil pryč. Někteří lidé jsou prostě ...
20. 2. 2008 18:10
tiez si myslim, ze je ho skoda.....je uzasny
20. 2. 2008 07:40
Výborný,zasloužil by si lepší hodnocení . Je to TOP recept.
17. 11. 2007 19:31
Mame stejne talirky:):)
9. 10. 2007 10:45
aaaa....pani ehnes....velka vdaka....vratili sme sa prave z ciech,t akze som si tam sodu aj kupila, ale hned aj zabudla....takze vasa rada sa mi fantasticky hodi..Helka....takze to urobim tak, akokazes...btw.....pysky z vnutra mam stale jeden velky hojaci sa pluzgier....kompletna ceska rodina, ked som popisovala , ako som ochutnalavala karamel po odstaveni priamo z ohna, zdupnela a povedala, ze som si mohla rovno vriaci olej tam naliat.no idem to dnes vyskusat znovu...neda mi to....zakusok je to vskutku fantasticky....je to 1 ako brno
9. 10. 2007 10:29
Řezy jsou vynikající. Na Vánoce upéct jako cukroví - vykrájím kolečka, na polovinu z nich trochu ořechové směsi a spojit krémem. Už teď je mi jasné, že budou jako první snědené.
7. 10. 2007 17:24
V Nemecku dostanete v drogerii "natron", ktery odpovida ceske sode. Ma ho vyzkouseny, bez obav ho pouzivam.
6. 10. 2007 13:07
Opravdu v tak nízkém moučníku pul kila másla?janča
5. 10. 2007 16:42
Teda Míno, ty jsi ale divoch! Až to budeš dělat znovu, tak si tu spodní placku vyválej na pečícím papíru a po upečení jí z toho papíru ani plechu nesundavej! Dej na ní pak náplně + ostatní, dej jí do lednice a druhý den jí krájej. To už se bude od spodního papíru po kouskách dobře oddělovat.
5. 10. 2007 09:36
no s tym odkazom som to tu riadne potentovala...vsetkym sa ospravedlnujem. mrzi ma tolRano ten rez vyzeral uz uplne inak.....trochu navlhol a bola s nim okamzite lepsia praca. Rez je uzasny, fantasticky chuti.Spodna puzzlova skladacka sa nerozpada, ten vrchny plat to prezil bez uhony, postupovala som presne ako radi Hela. Ak si nabuduce dam pozor na tu orechovu zmes, tak si myslim, ze to bude uz vsetko v poriadku. ja si myslim, ze moja najvacsia chyba je ta, ze ja nemam trpezlivost a vsetko chcem rezat a ochutnavat, akonahle to dokoncim, nezalezi ci je to horuce, alebo chrumkave, potom je vysledok ten ze mam komplet spalenu drzku zvnutra, rozlamane cesta, vyteceny krem a pod....fakt sa oplati nechat zakusok postat.
4. 10. 2007 18:47
no...nemam sa cim chvalit....skratka cukrarka so mna nebude. tak tie komponenty som teda vydelila dvoma. cesto bolo strasne lepkave, stale sa mi drzalo na rukach, tak som prisypavala muku. nakoniec som tie placky upiekla ale su velmi lamave...robila som na podlozke skladacku. no a co sa tyka tej orechovej zmesy, podla mojho nazoru som ich prazila az az a mala som menej, ale tak zasadna chyba to nebola, su dobre. krem ok. nejakym sposobom som to teda naplnila a teraz raz neviem kam by som to mala dat aby to zvlhlo....krajat sa to neda...tak mozno sekerou :o(((co sme si s muzom nejakym sposobom skraja odkrojili, tak zakusok nema chyby , je to chutova lahodka....az na to prevedenie...ach jaj :o((((
4. 10. 2007 15:23
ten plech...moze to byt toto?http://cgi.ebay.de/Backblech-verstellbar-Universal-Herdbackblech-Neu_W0QQitemZ260166721731QQihZ016QQcategoryZ25846QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
4. 10. 2007 15:13
Viděla jsem ho v Tescu minulý týden, rozměr 36,5 cm až 52 cm. Stál 329,- Kč
4. 10. 2007 14:05
Vysouvací plech -mimochodem je bezvadný, žádná velikost mě už nezaskočí, jsem koupila asi tak před půl rokem v Bille. Mám ale obavy, že to byla jen jednorázová akce. Zkuste to, třeba ještě někde nějaký zůstal.
4. 10. 2007 13:47
Helka...jezis to musi byt skvela vec, ten plech...to by som potrebovala ako sol...vrela vdaka za typ...ako vravim....si moj cukrarsky guru...a inak....co sa tyka diskusie na inom vedlajsom fore...mas moju absolutnu podporu..to len tak naokraj...
4. 10. 2007 10:01
Ahoj Míno. Pokud máš tak malý plech, pekla bych to z poloviční dávky, jinak bude těsto dost vysoké. Takhle je vysoké po upečení víc než 1 cm. Jinak myslím, že můžeš použít Maizenu i prášek do pečiva, (ale nezkoušela jsem to). Na tvůj popud jsem si doma přeměřila všechny plechy na pečení a mají různé rozměry od 39x34,44x34, 44x30 atd. Asi před rokem jsem si tady v ČR koupila plech, který se vysouvá a lze ho nastavit od čtverce 28x28 až do 28x50. Včera jsem ho viděla v Realu v Drážďanech asi za 4 eura. Je bezvadný, všem doporučuji.
3. 10. 2007 19:54
a este dalsia vec....netusim ci v mnichove zozeniem jedlu sodu, nic sa nestane ked to nahradim praskom do pecenia? a ak ano...tak aky je rozdiel medzi praskom a sodou. a moze byt miesto solamylu maizena?
3. 10. 2007 16:59
helka i prosim ta.....ja mam maly plech..priblizne 30x18.....ked vydelim vsetky komponenty dvoma, myslis, ze to bude v poriadku?
3. 10. 2007 13:21
Ano, pečeme na klasickém plechu, vlastně na 2. Já považuji ten pečící papír za dost důležitý. Po upečení placky s ořechy na ní přiložím další plech, vyklopím ho na něj, stáhnu papír, překlopím zpátky, aby byly ořechy nahoře a pak není problém jej přemístit na druhou namazanou placku. Tento recept považuji za absolutně nejlepší řezy (spolu se Žravými řezy), které na tomto webu jsou. Jinak je tu ještě variace s tvarohem, ale ta se tomu nemůže rovnat.
3. 10. 2007 13:20
O víkendu jsem vyzkoušela a výborné. Jen po dopečení bylo těsto tvrdší, křupavé, asi by chtělo upéct dopředu a nechat trochu proležet. Pekla jsem v pátek večer, zbytek v neděli už byl super měkoučký. Chuťově bylo ale výborné, všichni si mlaskali a už mám žádosti o recept. Krém byl taky výborný. Ještě jsem pod něj první plát podmázla rybízovou marmeládou a fakt to nemělo chybu. Na mě jen trochu sladké, příště uberu cukr v těstě i v krému. Ale vřele doporučuji vyzkoušet a hodnotím 1. A pro Věrku - pekla jsem v klasickém plechu, ale mám ten ze starých sporáků, je asi trochu menší než z nových horkovzdušných.
3. 10. 2007 12:00
Věrko, těsta je dost na klasický plech.
2. 10. 2007 21:07
Mám obvyklý dotaz - na jak velkém plechu pečete? Je těsta dost na klasický velký plech? Díky
4. 9. 2007 16:37
Kolac moc dobry, ac jsem do medovo-orechove smesy zapomnela na panev dat med a zjistila to, az kdyz byl kolac v troube, tak jsem to pocakala medem a vratila do trouby a bylo to stejne moc dobre. A krem nechutnal moc citronove, i kdyz jsem tam dala cely vymackany citron, ale proste vysledek byl stejne moc dobry, ty krupave orechy navrchu - proste MNAM, doporucuji!
27. 5. 2007 09:55
Mala som podobný problém s cestom s orachami a pritom som ho mala na papieri.Ale inač koláč veľmi dobrý.
24. 5. 2007 20:10
Tak hlásím, upečeno a je to DELIKATESA. Složité to není, ale cca 1hod. to zabere. Nepoužívám pečící papír ( nemám ho ráda ) tak jsem plech vymazala a trošku vysypala polohr. moukou. S těstem se krásně pracovalo,medovo-ořechová směs se opravdu musí natírat na plát dost horká, za chvíli tuhne a nedá se rozetřít. Zítra beru do práce na ochutnání a vím, že recept poputuje do dalších rodin a hospodyně bude za hvězdu. Dávám velikánskou 1!!!
16. 4. 2007 12:18
Pekla jsem o víkendu a byla jsem příbuznými označena za "královnu pečení".Jen jsme měla problém sundat z plechu ten plát s ořechy,příště musím péct na papíru na pečení.Potvrzuji,že tyto řezy nejsou nijak složité na přípravu.Evam
28. 2. 2007 06:32
Tento koláč jsem o víkendu jedla u rodičů a mohu potvrdit, že je opravdu moc dobrý. Skoro jako medovník a nahoře výborné ořechy s medem. Uričtě vyzkoušejte, doporučuju.
26. 2. 2007 19:33
Moučník znám pod názvem Nebe v hubě a je opravdu moc dobrý.Je to vlastně jiná varianta medových řezů.