Karamelové řezy s piškoty

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 43
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      sklenice cukr
    • 0,5
      sklenice olej
    • 1
      sklenice mléko vlažné
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce
  • Krém
    • 1
      ks salko vařené
    • 1
      kostka tuk Hera nebo Zlatá Haná
  • Ostatní
    • džem
    • 1
      balení dětské piškoty
    • hnědý rum nebo čaj

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny.
2
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní, prášek promícháme s moukou. Těsto vylijeme na pečícím papírem vyložený velký plech a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C (horkovzduch) - sáhneme prstem zda se povrch nelepí. Po vychladnutí potřeme pikantním džemem (můžeme využít nějaký tekoucí) - nemusíme šetřit. Na něj pokládáme hezky v řadách těsně vedle sebe dětské piškoty, které jsme namočili do rumu s vodou nebo šťávy nebo čaje. Nejlépe to jde, když si na dvouzubou vidličku napíchnete piškot a potopíte na moment do tekutiny.
3
Na navlhčené piškoty namažeme krém (vyšleháme dohromady Salko s tukem), uhladíme a potom ozdobně vidličkou na něm děláme vlnovky. Případně můžeme lehce přizdobit čárkami z čokoládové polevy.
4
Rada: je výhodné těch plechovek Salka vařit víc, pak si je označit datumem, kdy se vařily a tak do 3 měsíců spotřebovat. Nekazí se, ale začínají karamelizovat (jsou v nich drobné krystalky). Vařené Salko využijete i na jiné recepty - je jich tu spousta.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    2. 2. 2017 10:32

    Krystalový. Popravdě, u nás doma práškový nemáme už hodně let. Používáme jen třtinový, i do receptů, kde je uveden práškový. A zatím s tím nebyl problém. Jen jednou jsem opravdu potřebovala práškový, tak jsem si ten třtinový rozemlela v robotu. Ale u receptů, kde se šlehá vejce s cukrem, je vždy myšlen krystalový cukr.

  • Andrea
    Andrea |

    14. 1. 2016 20:38

    nepečiem často tak prepáčte túto otázku ale cukor kryštálový alebo práškový ďakujem :-[

  • Andrea
    Andrea |

    14. 1. 2016 20:38

    nepečiem často tak prepáčte túto otázku ale cukor kryštálový alebo práškový ďakujem :-[

  • linda klein
    linda klein |

    12. 3. 2015 17:17

    Skvele rezy! Piskoty jsem namacela stridave do kavy a do rumu, na krem jsem pouzila maslo. Povrch jsem pocakala cokoladovou polevou. Cim jsou rezy ulezelejsi, tim jsou lahodnejsi. Doporucuji a velmi dekuji za recept.

  • Veronika
    Veronika |

    27. 9. 2013 16:20

    Velmi děkuji za tento recept. Doma velikánský úspěch. Dělám je každé návštěvě do měsíce cca 3x. Fakt mňamka :)

  • ZanetaL
    ZanetaL |

    9. 1. 2013 16:38

    Tyhle rezy jsou uplne famozni. Kazdemu stacily jen dva kousky ale za chvilku si pridavali. Rezy je dobre delat den dopredu aby salko vice stuhlo a neteklo. Budu delat porad! <3 Vrele doporucuji pro toho kdo ma rad sladke nebo pro deti!

  • littleturtle
    littleturtle |

    16. 11. 2011 13:02

    Miluju <3 Místo marmelády dávám nutelu, přidávám ještě banány a nahoru strouhám čokoládu.

  • Stribulová
    Stribulová |

    4. 10. 2011 07:13

    I u nás jsou velmi oblíbené :-* .

  • thellma
    thellma |

    22. 9. 2011 14:24

    To byla tedy kalorická bomba, ale moc dobré.

  • Ivet
    Ivet |

    18. 4. 2011 12:03

    Tip : Salko nemusite doma varit. Da sa kupit aj hotove Salko karamelove. (Billa). Je tuhe a ked ho zmiesate s 250 g masla, krem je husty a krasne stuhne.

  • lusyl_k
    lusyl_k |

    9. 1. 2011 11:47

    Výborné, dávala jsem meruňkový džem a bylo to vynikající. Piškoty jen do rumu. A neměla jsem čokoládu na posypání, tak mi posloužilo granko - na chuti to rozhodně neubralo. Korpus je krásně vláčný, žádná suchá dusivá buchta. ;-)

  • Eva Skálová
    Eva Skálová |

    29. 5. 2010 16:11

    Mému krému se taky nechtělo moc tuhnout, tak jsem uvařila ještě ze čtvrt litru mléka tužší pudink a nastavila krém pudinkem. Marmeládu jsem dala meruňkovou a příště mezi piškoty dám ještě kousky kompotovaných meruněk. Jedničkami od naší rodiny jsme těmto řezům pomohli zase mezi první stovku, protože určitě stojí za povšimnutí.

  • Dáša Benešová
    Dáša Benešová |

    18. 5. 2010 22:14

    řezy jsem dělala,byly výborné,jen mě ani trochu neztuhl krém,dala jsem salko se zlatou hanou,jak je v receptu a nic,příště dám máslo a snad to bude lepší

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    2. 5. 2010 10:53

    Mám vyzkoušeno, jsou výborné,jen na ty piškoty jsem vypatlala asi čtvrtku rumu,ale to teda byla dobrota! Děti to sice nechtěli,ale dospělý si pochutnali :-).1.

  • marie rusnokova
    marie rusnokova |

    27. 4. 2010 08:08

    Řezy jsou moc dobré,trošičku jsem je vylepšila,dala jsem na namáčené piškoty nakrájený banán-suprová chuť.

  • Mirka Kalousová
    Mirka Kalousová |

    22. 4. 2010 12:36

    O víkendu jsem tyto řezy upekla. Celá rodina si pochutnala. Byly výborné, dobrá chuť, vláčné, super.

  • Maruška *
    Maruška * |

    10. 2. 2010 14:39

    Přidávám jenom malou zkušenost :))) Pokud namáčím piškoty do rumu, dávám na 1 dcl rumu asi 1 dcl černého čaje, příp vody a 1 - 2 kávové lřičky moučkového cukru. Podle potřeby připravím požadované množství tekutiny.Každý piškot vždy celý ponořím do tekutiny a hned vyndám. Zůstane tak akorát celý zvlhčený, ale ne rozmočený. Prokládám tak krém u řezů nebo dortu.Tyto řezy jsem sice ještě nepekla, ale určitě je při vhodné příležitosti vyzkouším, vypadají velice zajímavě.

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    11. 5. 2009 16:33

    ještě doplním místo tuku je dobré máslo

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    11. 5. 2009 16:32

    Dělala jsem tyto řezy na oslavu,všem chutnaly,dostala jsem pochvalu i od sestry cuktářky,piškoty jsem máčela jen do rumu a mermeládu jsem použila malinovorybízovou domácí.dávám 1

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    9. 3. 2009 12:06

    Výborný moučník, vypadá pracný, ale vůbec není, piškoty jsem namáčela na střídačku do rumu a kávy, opravdu vynikající. Děkuji a dávám !

  • Vava -
    Vava - |

    22. 9. 2008 00:23

    Dvě sklenky mouky, každá o objemu 200 ml.

  • Andrea Manová
    Andrea Manová |

    20. 9. 2008 16:03

    Jedna sklenice o objemu 200ml nebo 2 sklenice o objemu 200ml?

  • Romana Vohradníková
    Romana Vohradníková |

    11. 2. 2008 16:57

    O víkendu jsem vyzkoušela a měla jsem s nimi obrovský úspěch. Opravdu super, dávám jedničku s hvězdičkou!!!

  • Hana Valentová
    Hana Valentová |

    10. 2. 2008 14:43

    Piškoty jsem namáčelado rumu a spotřebovala jsem snad půl litra, je to dobrota, akorát doporučuju jeden piškot do rumu a jeden třeba do kávy a do krému určitě ne Heru, ale máslo. Vrch jsem posypala strouhanou čokoládou.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    2. 2. 2008 14:33

    Na tieto rezy, bez tých piškót dávam na hrubo pokrájané a na sucho opečené vlašské orechy. Je to veľmi dobré skúste.