Bílá polévka z hlívy ústřičné

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Elisa212

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
* nakrájíme hlívu na kostičky
2
* oloupeme a nakrájíme na kostičky i brambory
3
* rozpůlíme cibuli
4
* hlívu, brambory a cibuli dáme do hrnce
5
* zalijeme 1 l vody
6
* přidáme kmín, sůl a ocet
7
* dáme vařit
8
* do misky se smetanou přimícháme cca 3 lžíce hladké mouky
9
* až nám bude "polévka" v hrnci bublat, přimícháme smetanu
10
* necháme vařit 10-15 minut (aby byly dovařené brambory)
11
* do hotové polévky rozklepneme vejce
12
(rozklepneme do hrnečku a vmícháváme do polévky přes vidličku)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • hellen
    hellen |

    26. 2. 2016 12:20

    Děkuji za recept, dnes si ji uvařím. Ingrediencemi vzdáleně připomíná kulajdu. Ale nevěřím tomu, že se Vám podle výše popsaného postupu brambory dovařily a smetana nezdrcla. Má zkušenost s tímto postupem bývala opačná a tak dnes raději přidávám odstátou (vlahou nebo prohřátou) smetanu do polévky za stálého míchání, kterou už téměř nevařím, jen prohřívám a úspěch je zaručen. Pak teprve dochucuji opatrně octem, opět za rychlejšího míchání jako u smetany. :-) ;-)

  • Samantha
    Samantha |

    9. 6. 2014 13:15

    To je jasný, že se brambory v octové vodě neuvaří. Ocet nakonec!

  • Elisa212
    Elisa212 |

    9. 6. 2014 13:02

    brambory se mi vždycky dovařily ;) stejně tak zahušťovačka ze smetany se mi jště nikdy nezdrcla :-|

  • 'Helga
    'Helga |

    3. 6. 2014 15:30

    brambory se nedovaří v kyselém prostředí.... ocet přidávat tedy až na konec .... ovšem pozior, ať se vše nezhrcne .... ona smetana a ocet se nemají rády ... opatrně - nechat trošku zchládnout !!!!!

  • Maryhuan
    Maryhuan |

    1. 3. 2014 07:46

    :-D Já bych radši mlčel :-\

  • Iva
    Iva |

    20. 5. 2013 17:14

    když jsem přidala smetanu s moukou, tak mi v polévce zcuckovatěla :-S ,proč?

  • MIRKA
    MIRKA |

    3. 5. 2013 09:48

    Nebylo by lepsi cibulku nejdriv osmazit a pak pridat ostatni suroviny a dovarit?

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    28. 4. 2013 13:35

    Vynikající, doporučuji uvařiti!

  • Elisa212
    Elisa212 |

    27. 4. 2013 13:28

    Děkuji :-[

  • Elisa212
    Elisa212 |

    27. 4. 2013 13:27

    k nedovařeným bramborám se vyjadřovat nebudu, věřím, že zdejší kuchaři a kuchařky si udělají sami obrázek, kde nastal problém ;) k cibuli: - Já osobně ji po dovaření polévky vyhazuji (proto je také na velké kusy), ale pokud ji tam chcete nechat, a vadí Vám velké kusy, tak ji přece nakrájejte, ne? :-\

  • Lea
    Lea |

    12. 2. 2013 09:29

    Moc dobrá polévka!

  • Demoskinos
    Demoskinos |

    2. 2. 2013 17:49

    Za to, že neumíte uvařit brambory recept nemůže :-D

  • Katka
    Katka |

    31. 1. 2013 12:38

    Velké zklamání :-X . Čekala jsem že bude polévka lepší, brambory jsem nemohla vůbec dovařit a ty kusy cibule nebyly k jídlu.

  • Demoskinos
    Demoskinos |

    26. 1. 2013 13:52

    Polévka je vynikající, moc chutnala. Přidal jsem jen trošku podravky :-)

  • Pavel
    Pavel |

    26. 11. 2012 14:05

    JO,výborná polévečka.Použil jsem hlívu z vlastní zahrádky a mlíčko od kravičky místo smetany,ani vajíčko jsem nakonec nedal,není potřeba,je dost hutná i tak a do tohoto sychravého počasí bodne.Pavel.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: