Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Dannyelka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kelímek smetana
    • 200
      ml mléko
    • 4
      ks sýr trojúhelníčky (lze přidat jakýkoli strouhaný)
    • žampiony hříbky (čerstvé - nakrájet na kousky, nebo konzervované)
    • světlá jíška
    • masox
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby mezitím mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného množství omáčky) jíšku, prolisujeme česnek, dáme bujón, necháme rozpustit, poté přidáme sůl, pepř, bazalku a papriku a pořádně promícháme. Když omáčka zhoustne, přidáme houby a povaříme ještě tak 5-10 minut.
2
Omáčka je vhodná úplně ke všemu, hodí se k těstovinám s kuřecím masem, ale dělám ji k hovězím plátkům s houskovým knedlíkem a hrozně nám chutná.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza
    Tereza |

    21. 2. 2015 11:17

    Právě jsem dovařila a je výborná!!! Přidala jsem turecké koření a místo mletého pepře tak pepř 4 barev a je to mňaminka :-P

  • Pavlína
    Pavlína |

    16. 1. 2014 15:01

    dnes jsem udělala:) opravdu výborná

  • Nonaqua
    Nonaqua |

    28. 11. 2011 19:40

    Výborné. Dnes byla k večeři a noky a pochutnali jsme si. Děkuji za recept!

  • Tomáš Horáček
    Tomáš Horáček |

    25. 7. 2010 15:06

    Perfektní... opravdu super... Díííííííííííííííííííííky! :-D

  • Jana Nováková
    Jana Nováková |

    11. 12. 2009 16:41

    Jsem začátečník a tato omáčka byla skvělá!!!

  • Lenka Houdková
    Lenka Houdková |

    25. 5. 2009 18:30

    výborná omáčka... udělali jsme si jí se segrou a byla vynikající!!!DOPORUČUJU!!

  • Lucie Surová
    Lucie Surová |

    19. 9. 2008 22:02

    Nejspíš bez příchutě, ne? Když to tam není napsané

  • anonym
    anonym |

    24. 2. 2008 20:57

    a jaký sýry (troúhelníčky) .Normální bez příchutě?

  • Jana
    Jana |

    31. 7. 2007 23:03

    No mě nejvíc láká dát těch hub opravdu hodně a maso už ani nepřidávat. Jaká smetana se myslí? 33% (šlehačka) nebo normální smetana nebo zakysaná?

Abecední seznam: