Bílá polévka z hlívy a fazolí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hlíva ústřičná
    • 240
      g fazole ve slaném nálevu scezené bílé
    • 2
      ks brambory středně velké
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo cca
    • 1
      lžička olej
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl
    • bílý pepř mletý
    • vývar dle potřeby
    • 360
      ml zakysaná smetana 2 kelímky, cca
    • kopr - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli s kuličkami nového koření a bobkovým listem. Přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou hlívu a dále smažíme do povadnutí.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Pak přisypeme na větší kusy pokrájené brambory, přilijeme cca půllitr vývaru a vaříme doměkka.
3
Po uvaření brambory v polévce rozšťoucháme, ty nám tak polévku zahustí a nebudeme muset zahušťovat moukou nebo jíškou.

RADA: 6 způsobů, jak zahušťovat bez mouky

4
Do polévky nasypeme scezené fazole (z plechovky nebo předem uvařené), polévku zředíme do požadované hustoty vývarem, dosolíme, opeříme dle chuti, můžeme přidat čerstvě nasekaný kopr nebo petrželku a velmi krátce povaříme (prohřejeme fazole).
5
Poté polévku odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty.
6
Před podáváním dozdobíme nasekanými bylinkami nebo pokrájeným vejcem natvrdo.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: