Fazole na slanině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: 3 400 kJ
autor: honajz

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      špetka saturejka
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu slaném
    • 100
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli (může být nahrubo). Necháme společně na malém plameni smažit (není ani potřeba tuk, ten pustí slanina, cibule pustí trochu šťávy).
2
Po asi 10 minutách přidáme česnek, dvě špetky saturejky (působí proti nadýmání) a celou plechovku červených fazolí ve slaném nálevu i s nálevem. Necháme stále na mírném plameni probublávat cca 20 minut.
3
Bývá zvykem potom fazole vidličkou rozšťouchat, ale není to nutné. Recept je možné variovat – přidat např. v první fázi rajče, nebo ve druhé společně s fazolemi cizrnu a pod.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.