Fazolačka po Uhersku

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Blahutka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Rozpis na cca 5 l polévky
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 2
      ks rajský protlak
    • 2
      kostka masox
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • mouka
    • fazole 2-3 hrnky - nejlépe becoky
    • uzené kosti (můžeme pak použit i vývar) nebo klobása
    • smetana nebo mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zvlášť uvaříme kysané zelí, den předem namočené fazole, uzené kosti. Smícháme zelí s fazolemi, dolijeme vývarem z kostí nebo vodou, přidáme uzené maso nebo klobásu, masox, protlak, prolisovaný česnek, dosolíme, opepříme a necháme krátce povařit.
2
Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a zjemníme smetanou nebo mlékem. Podáváme s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: