Kotlety po uhersku

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová pečeně
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 200
      ml červené víno
    • 50
      g anglická slanina
    • 4
      plátkový sýr
    • 30
      g uherský salám
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce vývar
    • 50
      g rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou pečeni rozsekáme na kotlety, ty pak na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Maso také částečně uvolníme od kosti, aby se dobře propeklo. Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme.
2
Téměř měkké maso podlijeme polovinou vína a ještě chvíli dusíme. Měkké kotlety urovnáme do zapékací misky. Navrch rozložíme anglickou slaninu, plátky sýra a kolečka uherského salámu. Přelijeme vypečenou šťávou, zbylým vínem a zapékáme v troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 2) asi 10 minut. Jako přílohu podáváme opečené brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zsn
    zsn |

    30. 12. 2014 23:23

    Gastroorgasmus :)