Kotlety po normandsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: helča

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naklepané osolené a opepřené kotletky opečeme na másle. Mezitím oloupeme a nakrájíme jablka, která naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme a posypeme mletou skořicí. Pokapeme šťávou od opékání, maso naskládáme na jablka a přikryté dusíme v troubě do změknutí. Můžeme podlít asi 1 dcl vývaru nebo vody.
2
Podáváme s vařenými brambory, na které položíme plátek čerstvého másla a přizdobíme petrželkou. Chuť tohoto pokrmu je velice zvláštní a nezaměnitelná... no prostě výborná!

Komentáře k receptu

  • helča
    helča |

    11. 9. 2012 00:31

    Po dlouhé době - opět tady - dělala jsem tentokrát z masa krůtího- prsou - a stejně dobře poslouži i kuřecí prsíčka... :-) :-))

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    28. 10. 2007 08:12

    Káťo , bohužel jsem si tu Tvou zprávičku na Skypu přečetla až dnes - jinak bych Ti řekla , že pokud jsi nesehnala kotletu , můžeš použít i jiné maso - třeba kýtu nebo libovou krkovici . . . Tak snad příště :-)) A dej vědět , čím jsi nakonec uctila návštěvu :-))

  • KatkaR
    KatkaR |

    27. 10. 2007 12:46

    já to také vyzkouším, na radu Marťáska, protože jí znám už dlouho, je to takový můj netový kuchařský pomocník, že Marti? :-))))))) určitě to bude dobrota, myslím, že to připravím na zítřek pro návštěvu!

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    23. 10. 2007 17:23

    Jablka a maso je má oblíbená kombinace - opravdu je tohle jídlo dobrotka a navíc - mamča je nejlepší kuchařka jakou znám . . . :-) Vyzkoušejte :-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 10. 2007 14:51

    Moc mě to láká!! Musí to být dobrý, určitě brzičko vyzkouším, jablka s masem, to je dobrota !