Zavináče

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks sled (Velké solené)
    • 5
      ks nakládané okurky
    • 0,5
      l mléko
    • 0,5
      l ocet
    • 2
      ks mrkev
    • 5
      ks cibule
    • 2
      ks bobkový list
    • 0,5
      lžička tymián
    • 20
      ks pepř mletý (Zrnka)
    • 1
      ks pálivá paprika (Nebo 0.5 lžičky mleté pálivé papriky)
    • 1
      lžíce sůl
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 0,5
      lžíce kopr semena

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sledě zalijeme studenou vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu 2x vyměníme. Poté ryby vyjmeme, odřízneme hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme mlékem a na 2 hodiny odložíme na chladné místo. Připravíme marinádu. Tři cibule nakrájíme na kolečka vložíme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, tymián, bobkový list, kopr, pepř a papriku a vše asi 10 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Necháme vychladnout, scedíme. Plátky sleďů rozložíme kůží dospod, tři okurky podélně rozčtvrtíme. Na každé filé položíme kousek okurky, svineme a sepneme párátkem. Do skleněné nádoby vkládáme ve vrstvách na kolečka nakrájené okurky, kolečka mrkve, syrové cibule a zavináče. Vlažnou marinádu přecedíme přes síto a zalijeme sledě. Necháme vychladnout, pak zavináče přikryjeme a na 5 dní necháme na chladném místě uležet.

Komentáře k receptu

  • René Havránek
    René Havránek |

    7. 10. 2006 15:08

    Je to super nemohl jsem to nikde najit pak vam dam vedet jake byli diky moc!!!!!!!!!!

  • Jaroslav Zvonicek
    Jaroslav Zvonicek |

    22. 12. 2004 18:08

    Dekuji Vam za recept a preji Vam Vesele Vanoce a Stastny Novy rok 2005

Další doporučené recepty: