• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Třená bábovka klasik
Napište svůj komentář k receptu

Třená bábovka klasik

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třená bábovka klasik
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 75
      g máslo
    • 75
      g hera
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      ks sníh z bílku

Postup přípravy receptu

1
Ve šlehači ušleháme tuky s oběma cukry a postupně zašleháváme žloutky. Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Ušleháme 4 bílky a připravíme si mléko.
2
Žloutkovou hmotu vyděláme do mísy, postupně zamícháváme mouku se sněhem a mlékem. Dobře promícháme, odebereme menší část, dáme do vymazané a strouhankou (nebo ořechy, či kokosem) vysypané formy na bábovku.
3
Větší část těsta smícháme se 2 lžícemi kakaa a dobře promícháme. Nalejeme na světlé těsto. Bábovku pečeme asi 35-40 minut při 160 °C. Toto těsto je možné místo bábovky upéct ve dvou formách na srnčí hřbety - ty půlkulaté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

třená bábovka

třená bábovka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Třená niva podle ČSN

Třená niva podle ČSN

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindřich | 4. 8. 2016 17:18

    Máte pravdu, a jste dobrá, že vám bábovka "nespadla". Vůbec nějak často narážím na recepty s hladkou moukou tam, kde vůbec nepatří. Holt se amerikanizujeme a splýváme se západem. Tam totiž jinou mouku než hladkou pšeničnou neznají. Jedině ještě tak v Německu (hlavně v Bavorsku) a v Rakousku, s nimi máme velmi podobné kuchyně. A všimla jste si ještě něčeho? Jmenuje se to "třená" bábovka a kde se v receptu něco tře? Šlehají to v šlehači, tak je to "šlehaná" bábovka. Třená znamená třít žloutky, cukr a máslo do bílé pěny. A je to pěkná dřina. Ale je to hrozně dobré. Když jsem byl malý, stával jsem nenápadně za babičkou nebo maminkou a čekal na vhodný okamžik, abych sáhl do mísy a ulíznul si dřív, než tam dají mouku. Většinou to dopadlo tak, že jsem dostal vařechou ťukanec do čela.

  • Sláví | 17. 4. 2016 17:40

    Zase jsem se nechala nachytat, jak jsem stará tak jsem blbá. Bábovku jsem musela péct víc jak hodinu aby byla propečená, tudíž vznikla po celém povrchu tuhá tmavá krusta,nechápu jak se zadavatelce receptu povedlo aby jí měla tak světlou. Ale co hlavně, bábovka se nedělá z hladké mouky, je díky tomu málo nadýchaná,celkový výsledek nic moc :-(

  • pepíno | 7. 12. 2012 16:29

    zrovna jsem ji šoupnul do pece voníííííí.

  • Martina | 6. 4. 2012 17:12

    Opravdu VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jelikož miluju chuť citronu, kápla jsem krom cit. kury i trochu citronu :-) Ale děkuji za recept, netušila jsem, že z hl. mouky bude lepší jak z pol. :-* :-* :-*

  • markéta | 17. 11. 2011 19:27

    Já ji obohatila kakaovými boby ve světlé části a místo moučkového cukru jsem tam dala třtinový a zakápla rumem a javorovým sirupem a je z toho luxusní moučník pro tchýnin mlsný jazýče :-) teda ne, že by šla nepovedená do kytek, ale povedená do mlsný papuly.... :-| <3 O:-) 8-) :-* :-\ :-D :-P ;-) :-)

  • Peťa | 26. 10. 2011 17:42

    tak poprvé byla moc dobrá, jen kdyby nám nevybuchla :D

  • Peťa | 22. 10. 2011 18:53

    Akorát se peče, tak snad bude dobrá - voní teda výborně :-)

  • mňamka | 15. 10. 2011 11:06

    mnám vypadá dobře! :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) O:-) :-)) <3 <:-)

  • Anonymous | 4. 7. 2011 14:18

    vvvvv

  • nnln | 30. 6. 2011 21:29

    Taky mám někdy stejný problém. Ne a ne se dopéct.. Ale je opravdu výborná a vydrží dlouho vláčná. Ikdyž většinou se brzo sní:) Jen teda dělám z polohrubé mouky, babička vždy říká, že hladká je na vál. Ale asi to na výsledek nemá moc vliv, pečeme ji často a vždy je výborná! Doma ji milujeme s domácí marmeládou nebo i tvarohem a marmeládou.

  • 13ka | 30. 6. 2011 21:14

    Pekla jsem ji přes hodinu, vůbec se nechtěla mrška dopéci . Výsledek stál ale za to :-*

  • Anonymous | 25. 4. 2011 14:46

    mmm vyborne doporucuji

  • nladya | 27. 2. 2011 08:45

    výborná bábovka :-)

  • Niki | 18. 2. 2011 16:36

    Zajimalo by me, jestli se da misto mouckoveho cukru pouzit cukr krupice nebo krystal? Zkouseli jste to nekdo? Diky

  • petronyla | 13. 2. 2011 17:24

    Bábovka je opravdu moc dobrá, nadýchaná. Zkoušela jsem vysypat formu kokosem a všem chutná - myslím, že na snídani už nebude. :-)

  • Marcela Š | 18. 10. 2009 20:46

    Vyzkoušna verze s kakaem i skořicí a obojí výborné.

  • Barbora Vávrová | 17. 10. 2009 07:34

    Tak jsem taky dala za jedna. Jinak jednou jsem neměla prášek do pečiva, tak jsem dala kypřící prášek do perníku a dostalo to zase jinou dimenzi:-)

  • Tereza J. | 7. 2. 2009 16:26

    niobe, do piškótového cesta nejde tuk.

  • niobe nightingale | 7. 2. 2009 15:20

    řeknete mi někdo, prosím vás, jaký je rozdíl mezi třenou a piškotovou bábovkou? děkuju

  • Daniel Trusina | 20. 7. 2008 13:38

    Tato bábovka je fakt super ;)

  • Bazi bazi | 10. 5. 2008 22:11

    Dobry den, taky jsem tuto babovku upekla. Mam ale problem s pecenim babovek a bublanin. Pokazde mi testo po upeceni klesne. Behem peceni krasne vyroste, stejne jako tato babovka a po vypnuti trouby spadne. Presla jsem na elektrickou troubu a nevim si s tim rady. Mozna mi zde nekdo poradi. Trouhu jsem predehrala na 160, pozdeji jsem testo pekla na 160 stupnu 45 minut hornim a spodnim ohrevem. I po zapnuti ventilatoru testo klesa. Po upeceni testo zustalo opravdu dlouhou dobu v troube. Asi po 20 minutach kleslo. Kde je chyba ?

  • Jana C. | 1. 4. 2008 20:09

    Zatím nejlepší bábovka,kterou jsem zde zkoušela.Výborná!!!

  • Míša | 26. 3. 2008 12:54

    Bábovka je výborná, ještě do ni dávám kousky hořký čokolády :)

  • Anonym | 13. 2. 2008 15:41

    Super bábovka na to jak je ten recept jednoduchý :D:D:D doporučuju všem lidem, kteří to stejně jako já neumím moc v kuchini :D

  • Marina Krahulcová | 24. 11. 2007 09:41

    Mám takovou vychytávku - nadrcené ořechy třeba i týden dopředu dám do uzavíratelné nádoby (stačí obyč. zavařovačka), zaliju rumem tak, aby byly všechny ořechy "pod hladinou". Po pár dnech ořechy veškerý rumum úplně absorbují - pak je zamíchám do těsta... :-)

  • Luulinka | 2. 10. 2007 16:47

    TIP: pokud Vam nechutna kakaove testo, dejte misto kakaa skoricovy cukr. Je to vyborne. Vyzkousela jsem to, protoze manzelovi kakao nechutna a olizoval se az za usima!:)

  • Eva D. | 12. 7. 2007 21:35

    Tak už jí pro velký úspěch peču podruhé, dnes jsem tedy jak píšete dala pět vajec, více sněhu určitě není na škodu a podle zdejší rady i lžíci rumu :-)))))))))), nejlepší klasická bábovka jakou znám :-))))))

  • Eva D. | 9. 7. 2007 20:00

    Já jí zrovna mám v troubě a voní po celé domě :-)))))). Moc děkuji za recept, už jen jak pokukuje sklem do trouby, tak polykám sliny :-)))))))).Děkuji a vřele všem doporučuji. :-))

  • Marketa | 11. 4. 2007 20:48

    Moooooc dobra babovka, vlacna a "jedla". Rozhodne to bude muj nejoblibenejsi recept na babovku!

  • Zdeňka | 26. 2. 2007 11:43

    Celé roky jsem pekla tuto bábovku,akorát z 5 vajec,250 g tuku a 300g cukru a vždycky byla oblíbená,vydrží dlouho vláčnáa že je trochu hutnější vůbec nevadí,líp zasytí a člověk ví,že něco snědl.Dávám za 1.

  • Jana z VM | 26. 2. 2007 07:56

    Je trochu hutnější, proto ji mají tak rády děti. Naši kluci od malička jinou nechtěli:o)

  • Vlasta Vejvodova | 24. 2. 2007 11:46

    Včera jsem upekla a je opravdu chutově moc dobrá a vláčná,ale na muj vkus moc hutná.

  • Marketa | 22. 2. 2007 14:27

    Tak tahle babovka je naprosto skvela. Vlacna a moooc dobra. Jeste jsem tam dala trosku rumu a musim rict, ze priste pridam trosku vic cukru, mohla byt trosku sladsi. Ale jinak davam jednicku s hvezdickou.

  • Jana z VM | 21. 8. 2006 09:30

    Lucie, jsem ráda, že se povedla a chutnala celé rodince, jako je tomu u nás. Já ji vždycky peču z půldruhé dávky - částečně jako bábovku, částečně jako hřbety. Někdy taky na plechu a poleju čokoládovou polevou, nahoru šlehačku a ovoce - to je slavnostnější verze. Dobrou chuť !!

  • Lucie Vonková | 17. 8. 2006 21:40

    Paní Jano, v neděli jsem bábovku udělala poprvé a hned se po ní zaprášilo, dnes se peče v troubě podruhé. Doufám, že se po ní zapráší i tentokrát. Všichni doma si bábovku vychvalovali. Je to opravdu výborný recept. Bábovka byla vláčná, ne jako pár receptů co jsem zkoušela dříve. Děkuji

  • R. Schultze | 27. 3. 2006 21:08

    Pani Jano, babovka moc chutnala memu synovi.Udelala jsem ji celou kakaovou, ale zitra ji upecu mramorovou.Ovsem s rumem.Cernou buchtu pecu opetne zitra,protoze ve stredu je ve skole oslava,tak detem bude jiste chutnat.Mne se ta cerna buchta jeste ani jednou nesrazila.Asi mam stesti.Jak tu babovku,tak tu cernou buchtu micham silnym el.slehacem.Zdravim Vas a diky za recepty.

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 06:59

    Paní Renato, opět jste vyzkoušela oblíbený recept našich hochů. Já tuto bábovku dělávám ze dvou dávek - část těsta dávám ještě do srnčích hřbetů a hlavně, aby bylo hodně kakaového těsta !!Musím Vám říct, že jsem dělala černou buchtu a vůbec se nesrazila. Chlapci, hlavně Tom, jásali a tak si včera vezli každý půl plechu hodně pocukrované této dobroty. Snad jsem na ni už konečně - za ta léta - vyzrála , otvírám teď troubu až skoro po dvaceti minutách, opatrně (abych neklepla s plechem) ji obrátím a ještě skoro deset minut dopékám. Po vydělání ji párkárt propíchám špejlí, aby z ní vyšla pára. Snad už si dá konečně říct !!

  • R. Schultze | 26. 3. 2006 14:47

    Pani Jano, Ted jsem ji dopekla. Voni cely barak.Pouze jsem ji trochu prilepsila rumem a kakaem.Upecu ji jiste vickrat.Dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty Třené
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hera Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Sníh z bílku Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

30 minut
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

Luštěninový salát s rukolovým pestem…

40 minut
Jarní salát s grapefruitem a avokádem

Jarní salát s grapefruitem a avokádem

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Rizoto s masem

Rizoto s masem

20 minut
Rybí karbanátky se salátem

Rybí karbanátky se salátem

30 minut
Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

15 minut
Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

50 minut
Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Bazar
Lego klasik sada panáčků, figurky 10 ks - sada X1 Lego klasik sada panáčků, figurky 10 ks - sada X1 Více info
Lego klasik Elves, Friends - kočka, kočička šedá Lego klasik Elves, Friends - kočka, kočička šedá Více info
LEGO KLASIK - kolečka LEGO KLASIK - kolečka Více info
ROSTOUCÍ ŽIDLE JITRO KLASIK ORANŽOVÁ DOPRODEJ ROSTOUCÍ ŽIDLE JITRO KLASIK ORANŽOVÁ DOPRODEJ Více info

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
49
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
39
Segedínský guláš
Segedínský guláš
38
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Luxusní dort se dá udělat i ze starého chleba. Upečte si dánský brødtorte
Luxusní dort se dá udělat i ze starého chleba.…
Den vody: 10 receptů na její ochucení bez kalorií!
Den vody: 10 receptů na její ochucení bez kalorií!
Oprah Winfrey prozradila tajemství svých oblíbených těstovin. Neuvěříte, jakou přísadu používá, aby byly krémové
Oprah Winfrey prozradila tajemství svých…
Bylinková sezona zahájena! Odstartujte zelené vaření i u vás doma
Bylinková sezona zahájena! Odstartujte zelené…
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou, mramorovou nebo mini verzi z litého těsta
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si…
AHA.cz Havlová před oslavou narozenin: Nečekané setkání s osudovým mužem

Havlová před oslavou narozenin: Nečekané setkání s osudovým mužem

Mimibazar Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Dáma.cz Sladce a přesto dietně: Těchto 5 sladkých jídel můžete jíst i při hubnutí

Sladce a přesto dietně: Těchto 5 sladkých jídel můžete jíst i při hubnutí

Blesk pro ženy Asymetrie je žhavým trendem sezony: Tento střih lichotí všem postavám!

Asymetrie je žhavým trendem sezony: Tento střih lichotí všem postavám!

Ženy.cz Plast není špatný, jen ho neumíme používat, říká zakladatelka ekologické agentury

Plast není špatný, jen ho neumíme používat, říká zakladatelka ekologické agentury

Blesk.cz Kauza Železný pokračuje: Co mu hrozí podle právníků?!

Kauza Železný pokračuje: Co mu hrozí podle právníků?!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Co vám naznačují ptáci, které potkáváte? Kos varuje před lstí, straky před ďáblem

Co vám naznačují ptáci, které potkáváte? Kos varuje před lstí, straky před ďáblem

Abecedazahrady Akumulátorová sekačka: 7 důvodů, proč si ji pořídit a jak vybrat tu nejlepší pro vaši zahradu

Akumulátorová sekačka: 7 důvodů, proč si ji pořídit a jak vybrat tu nejlepší pro vaši zahradu

Další doporučené recepty:

Trvanlivé sušenky
Trvanlivé sušenky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
třená bábovka
třená bábovka
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN
Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Třešně v těstě (nejen) z remosky
Třešně v těstě (nejen) z remosky
  • Recepty.cz
  • Třená bábovka klasik
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí