• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Norská rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Norská rybí polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo
    • celer
    • sůl
    • pórek
    • 1
      mrkev
    • hladká mouka
    • petržel
    • 3
      ks rybí file Kostka
    • mléko
    • 1
      ks zeleninový vývar Kostka

Postup přípravy receptu

1
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme bujón, nakrájenou mrkev a celer (můžeme předem lehce osmahnout na másle) a necháme povařit, až je zelenina měkká.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

2
Poté vlijeme mléko nebo smetanu, přidáme na kousky rozkrájené filé, na kolečka rozkrájený pórek a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
3
<BR>Poznámka: je možno udělat i ze zbytku pečeného filé. Kdo chce, může nakonec přihodit hrst krevet.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igor | 7. 12. 2015 19:23

    Polévku jsem zkusil, je výborná, díky. <:-)

  • Annitta | 19. 12. 2013 19:09

    Polévku znám, ale závěrem přidávám zakysanou smetanu a kopr. nedávám petrželovou nať a bujón.

  • Tromsø | 9. 6. 2013 14:51

    Do pravé norské polévky se ryba dává až na konec. Polévka se vypne a pak se kousky vhodí a nechají se asi 10 minutek a pak se podává. Mám to přímo od norského kuchaře.

  • mladápaní | 12. 2. 2013 16:24

    Polévku dělám podobnou. Cibuli, mrkev a řapíky celeru osmahnu na másle, zaleji vodou, rybu dávám téměř nakonec na větší kousky, nerozpadne se na kaši. Osvědčil se mi hejk i s kůží. Doředím mlékem, ochutím a nejlépe čerstvým koriandrem. Milujeme <3

  • Stárková | 24. 11. 2012 13:18

    Výborná polévka :-) .Zlatka-file nemusí být jen nekvalitní :-) .

  • Zlatka | 14. 11. 2012 10:45

    No vypadá to výborně. Vážně, že jo! Určitě zkusím. Jen nemáte někdo zkušenost se záměnou ryby? Asi bych raději nějakou opravdickou rybu, než file. Díky! ;-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 20. 5. 2012 22:54

    děkuju,ale poděkuj autorce receptu :-) fantastická.Bohužel tam tvou fotku nevidím škoda... :'(

  • sabeha | 2. 5. 2012 16:14

    vynikající!!!

  • pavla | 27. 4. 2012 14:10

    byla vynikajici <3 <3

  • mishanecka | 23. 2. 2012 10:18

    Je výborná a rybina v ní není vážně znát. Na Vánoce možná vyměním za tu kapří, kterou máme také moc rádi.

  • zavojnatka107 | 22. 2. 2012 11:31

    Moc dobrá polévka a když přidáte muškátový květ,jak radí sleem,je dokonalá.Hezká fotka Pampeliško,ta polévka si jí zaslouží :-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 22. 2. 2012 10:55

    taky přidávám fotečku,jak se polévka povedla mně :-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 22. 2. 2012 09:55

    Polévka je fantastická,vůbec nikdo nepoznal,že je rybí,kdyby to věděli nikdo by jí nepozřel,moc díky za další dobrý recept 8-)

  • sleem | 17. 11. 2011 11:38

    Přesně tak, tohle je ta chuť polévky od Vitany, kterou jsem také dlouho hledal. Ještě lepší podoby s pytlíkovou předlouhou dosáhneme, když přidáme muškátový květ. A na vrch můžeme osmažit i kousky nějakého staršího rohlíku.

  • Annitta | 16. 12. 2010 08:50

    znám jí tročku jinou...místo petrželky dávám kopr a je to mňam!

  • Rob | 7. 9. 2007 17:56

    Fajn recept. Mrkev, celer a pokrájenou cibuli jsem předem osmahl na sádle a po uvaření rozmixoval. Polévka je pak správně krémová a vcelku hustá. kořenil jsem stejně jako Di - nové koření, bobk. list a pepř.

  • janka horná | 5. 5. 2007 11:34

    Táto polievka je vynikajúca. Ďakujem za recept. Je ešte lepšia než tá Frionor polievka.

  • chemik | 9. 11. 2006 10:02

    lze dobře doplnit i na kostičky krájenou nebo strouhanou cuketou

  • Di | 4. 1. 2006 08:00

    Velmi dobrá. Dlouho jsem hledala recept, který jsem dosud znala jen z pytlíkové podoby (v 90.letech měla Vitana licenci s nějakou skandinávskou firmou, pak tato polévka z našich obchodů zmizela). Filé a také pár krabích tyčinek jsem opekla na troše másla a oleji, do polévky přidala kuličku nového koření, pár pepřů a malý bobkový list. Určitě ji budu vařit častěji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Hladká mouka Máslo Mléko Mrkev Petržel Pórek Rybí file Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Doporučujeme

35 minut
Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

45 minut
Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

45 minut
Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

120 minut
Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

40 minut
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Bazar
+++ LITTLEST PET SHOP - LPS - RYBA ZÁVOJNATKA +++ +++ LITTLEST PET SHOP - LPS - RYBA ZÁVOJNATKA +++ Více info
originální deka s rybou originální deka s rybou Více info
AE4. Plyšová ryba AE4. Plyšová ryba Více info
+++ LITTLEST PET SHOP - LPS - RYBA +++ +++ LITTLEST PET SHOP - LPS - RYBA +++ Více info

Poslední sledované recepty

114
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
58
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
50
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Zajímavé články

Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež – trdelník
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež –…
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen málokdo ji vydrží. V čem spočívá a je opravdu zdraví prospěšná, nebo se jí vyhnout?
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen…
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z…
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a zrychlit metabolismus
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit…
Čokoládové dorty: Nad galerií 50 nejhezčích se vám budou sbíhat sliny!
Čokoládové dorty: Nad galerií 50 nejhezčích se…
AHA.cz Je mi ho strašně líto, zdrceně hlesl Krampol po zprávě o Lauferovi

Je mi ho strašně líto, zdrceně hlesl Krampol po zprávě o Lauferovi

Mimibazar 6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

Dáma.cz Astroložka Jarmila Gričová radí: Na tyto dny a měsíce si dejte v roce 2023 pozor!

Astroložka Jarmila Gričová radí: Na tyto dny a měsíce si dejte v roce 2023 pozor!

Blesk pro ženy Zákon přitažlivosti: Výběr sexy prádla, ze kterého se budete červenat!

Zákon přitažlivosti: Výběr sexy prádla, ze kterého se budete červenat!

Ženy.cz Sázka na jistotu: Jak správně nosit 5 nejoblíbenějších typů kotníkových bot?

Sázka na jistotu: Jak správně nosit 5 nejoblíbenějších typů kotníkových bot?

Blesk.cz Dva roky od smrti Ladislava Štaidla (†75): I přes všechna opatření se nakazil koronavirem!

Dva roky od smrti Ladislava Štaidla (†75): I přes všechna opatření se nakazil koronavirem!

SportRevue.cz 21 českých gólmanů v NHL. Překoná jednou někdo Dominika Haška?

21 českých gólmanů v NHL. Překoná jednou někdo Dominika Haška?

Maminka.cz RECEPT: Perfektní vánočka 3x jinak. Zkuste třeba nadýchanou a vláčnou podle Josefa Maršálka

RECEPT: Perfektní vánočka 3x jinak. Zkuste třeba nadýchanou a vláčnou podle Josefa Maršálka

Blesk Horoskopy Kdo randí kvůli penězům: Jsou to tato znamení

Kdo randí kvůli penězům: Jsou to tato znamení

Abecedazahrady Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Další doporučené recepty:

Noky s uzeným masem a mrkví
Noky s uzeným masem a mrkví
Noky se špenátem
Noky se špenátem
Noky se špenátem a ricottou
Noky se špenátem a ricottou
Norské bochánky
Norské bochánky
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský zmrzlinový dort
Norský zmrzlinový dort
  • Recepty.cz
  • Norská rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí