• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Norská rybí polévka
    Napište svůj komentář k receptu

    Norská rybí polévka

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 20
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Norská rybí polévka
    Norská rybí polévka
    Norská rybí polévka
    Norská rybí polévka
    Norská rybí polévka
    Norská rybí polévka
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • máslo
      • celer
      • sůl
      • pórek
      • 1
        mrkev
      • hladká mouka
      • petržel
      • 3
        ks rybí file Kostka
      • mléko
      • 1
        ks zeleninový vývar Kostka

    Postup přípravy receptu

    1
    Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme bujón, nakrájenou mrkev a celer (můžeme předem lehce osmahnout na másle) a necháme povařit, až je zelenina měkká.

    RADA: Jak správně připravit jíšku?

    2
    Poté vlijeme mléko nebo smetanu, přidáme na kousky rozkrájené filé, na kolečka rozkrájený pórek a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
    3
    <BR>Poznámka: je možno udělat i ze zbytku pečeného filé. Kdo chce, může nakonec přihodit hrst krevet.

    RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rybí polévka II.

    Rybí polévka II.

    Rybí polévka s knedlíčky

    Rybí polévka s knedlíčky

    Rybí polévka s hrachem

    Rybí polévka s hrachem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Igor
      Igor | 7. 12. 2015 19:23

      Polévku jsem zkusil, je výborná, díky. <:-)

    • Annitta
      Annitta | 19. 12. 2013 19:09

      Polévku znám, ale závěrem přidávám zakysanou smetanu a kopr. nedávám petrželovou nať a bujón.

    • Tromsø
      Tromsø | 9. 6. 2013 14:51

      Do pravé norské polévky se ryba dává až na konec. Polévka se vypne a pak se kousky vhodí a nechají se asi 10 minutek a pak se podává. Mám to přímo od norského kuchaře.

    • mladápaní
      mladápaní | 12. 2. 2013 16:24

      Polévku dělám podobnou. Cibuli, mrkev a řapíky celeru osmahnu na másle, zaleji vodou, rybu dávám téměř nakonec na větší kousky, nerozpadne se na kaši. Osvědčil se mi hejk i s kůží. Doředím mlékem, ochutím a nejlépe čerstvým koriandrem. Milujeme <3

    • Stárková
      Stárková | 24. 11. 2012 13:18

      Výborná polévka :-) .Zlatka-file nemusí být jen nekvalitní :-) .

    • Zlatka
      Zlatka | 14. 11. 2012 10:45

      No vypadá to výborně. Vážně, že jo! Určitě zkusím. Jen nemáte někdo zkušenost se záměnou ryby? Asi bych raději nějakou opravdickou rybu, než file. Díky! ;-)

    • Pampeliška13
      Pampeliška13 | 20. 5. 2012 22:54

      děkuju,ale poděkuj autorce receptu :-) fantastická.Bohužel tam tvou fotku nevidím škoda... :'(

    • sabeha | 2. 5. 2012 16:14

      vynikající!!!

    • pavla
      pavla | 27. 4. 2012 14:10

      byla vynikajici <3 <3

    • mishanecka | 23. 2. 2012 10:18

      Je výborná a rybina v ní není vážně znát. Na Vánoce možná vyměním za tu kapří, kterou máme také moc rádi.

    • zavojnatka107 | 22. 2. 2012 11:31

      Moc dobrá polévka a když přidáte muškátový květ,jak radí sleem,je dokonalá.Hezká fotka Pampeliško,ta polévka si jí zaslouží :-)

    • Pampeliška13
      Pampeliška13 | 22. 2. 2012 10:55

      taky přidávám fotečku,jak se polévka povedla mně :-)

    • Pampeliška13
      Pampeliška13 | 22. 2. 2012 09:55

      Polévka je fantastická,vůbec nikdo nepoznal,že je rybí,kdyby to věděli nikdo by jí nepozřel,moc díky za další dobrý recept 8-)

    • sleem | 17. 11. 2011 11:38

      Přesně tak, tohle je ta chuť polévky od Vitany, kterou jsem také dlouho hledal. Ještě lepší podoby s pytlíkovou předlouhou dosáhneme, když přidáme muškátový květ. A na vrch můžeme osmažit i kousky nějakého staršího rohlíku.

    • Annitta
      Annitta | 16. 12. 2010 08:50

      znám jí tročku jinou...místo petrželky dávám kopr a je to mňam!

    • Rob
      Rob | 7. 9. 2007 17:56

      Fajn recept. Mrkev, celer a pokrájenou cibuli jsem předem osmahl na sádle a po uvaření rozmixoval. Polévka je pak správně krémová a vcelku hustá. kořenil jsem stejně jako Di - nové koření, bobk. list a pepř.

    • janka horná
      janka horná | 5. 5. 2007 11:34

      Táto polievka je vynikajúca. Ďakujem za recept. Je ešte lepšia než tá Frionor polievka.

    • chemik
      chemik | 9. 11. 2006 10:02

      lze dobře doplnit i na kostičky krájenou nebo strouhanou cuketou

    • Di
      Di | 4. 1. 2006 08:00

      Velmi dobrá. Dlouho jsem hledala recept, který jsem dosud znala jen z pytlíkové podoby (v 90.letech měla Vitana licenci s nějakou skandinávskou firmou, pak tato polévka z našich obchodů zmizela). Filé a také pár krabích tyčinek jsem opekla na troše másla a oleji, do polévky přidala kuličku nového koření, pár pepřů a malý bobkový list. Určitě ji budu vařit častěji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Rybí
    Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Celer Hladká mouka Máslo Mléko Mrkev Petržel Pórek Rybí file Sůl Zeleninový vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí prsíčka na červeném víně

    Kuřecí prsíčka na červeném víně

    Hovězí námořnické maso

    Hovězí námořnické maso

    Kuřecí na smetaně s ananasem

    Kuřecí na smetaně s ananasem

    Jablečná roláda s tvarohem

    Jablečná roláda s tvarohem

    Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

    Těstoviny zapečené s květákem a…

    Pikantní kuřecí nugetky

    Pikantní kuřecí nugetky

    Bramboráky z chleba

    Bramboráky z chleba

    Šlehačkový koláč s rebarborou

    Šlehačkový koláč s rebarborou

    Ořechový biskupský chlebíček

    Ořechový biskupský chlebíček

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    37
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    29
    Dědovy škubánky na slano
    Dědovy škubánky na slano
    27
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Pikantní utopenci na silvestra: Podle tohoto receptu jsou hotoví za dva dny

    Pikantní utopenci na silvestra: Podle tohoto receptu jsou hotoví za dva dny

    Dáma.cz Vídeňský bramborový salát: Je bez majonézy, přitom je krásně krémový!

    Vídeňský bramborový salát: Je bez majonézy, přitom je krásně krémový!

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Noky s uzeným masem a mrkví
    Noky s uzeným masem a mrkví
    Noky se špenátem
    Noky se špenátem
    Noky se špenátem a ricottou
    Noky se špenátem a ricottou
    Norské bochánky
    Norské bochánky
    Norský dresing na zeleninové saláty
    Norský dresing na zeleninové saláty
    Norský zmrzlinový dort
    Norský zmrzlinový dort
    • Recepty.cz
    • Norská rybí polévka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí