Kmínový pšenično-žitný chléb

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 195 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      ml vlažná voda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 450
      g pšeničná chlebová mouka hladká
    • 250
      g žitná chlebová mouka tmavá
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička moučkový cukr
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience vložíme do nádoby pekárny takto: voda, olej, ocet, obě mouky a do jednoho rohu cukr a do druhého sůl. Doprostřed uděláme v mouce důlek a do něj nasypeme droždí a zahrneme.
2
Zapneme program 1. - základní, basic.
3
Až zazní signál, přidáme kmín. Můžeme ho dát už na začátku, ale takhle bude mít chléb ještě kmínovější chuť.
4
Hotový chléb necháme na mřížce v utěrce vychladnout.

Komentáře k receptu

  • hanka
    hanka |

    30. 1. 2014 11:39

    Nechápu jak sem může dát někdo recept na chleba do pekárny!!!

  • šárka
    šárka |

    25. 2. 2013 11:15

    Každý nemá doma pekárnu,máte recept někdo na chléb upečený v troubě?