Bezlepkové čokoládové cupcakes

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 15 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 120
      ml rostlinný olej
    • 160
      g cukr krupice
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 200
      g bezlepková mouka například Nomix
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • marcipánová hmota bílá
  • Na krém
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 120
      g máslo
    • 125
      g mascarpone

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, olej, 50 ml teplé vody a cukr utřete do světlé pěny. Přidejte 60g hořké čokolády rozpuštěné ve vodní lázni. Suché suroviny promíchejte a vmíchejte je do pěny. Zbytek čokolády nakrájejte na menší kousky a přimíchejte do těsta, část můžete muffiny před pečením i posypat. Těsto rozdělte do košíčků a upečte v troubě v předehřáté na 175 °C dozlatova (asi 20 - 25 minut). Nechte vystydnout. Mezitím v mixéru za pomalého míchání utřete máslo, zapracujte mascarpone, cukr a kakao. Krém přendejte do zdobícícho sáčku a nastříkejte na muffiny. Ozdobte strašidýlky vytvarovanými z bílé hmoty.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: