Bezlepková vegan buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: 7 950 kJ
autor: Dode

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Suché ingredience
    • 100
      g natural rýže
    • 100
      g rýže basmati
    • 40
      g quinoa
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g třtinový cukr
  • Tekuté ingredience
    • 2
      ks banány
    • 1
      hrnek sojové mléko Nejlepší je vanilkové.
    • 10
      g chia semínka
    • 50
      ml kokosový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme chia gel - 10 v chia řemínek zalijeme 100 ml vroucí vody a necháme odstát.
2
Dále si připravíme suchou směs. Oba druhy rýže s quinoou rozmixujeme v mixéru na mouku. Do mouky přimícháme cukr, kypřící prášek a vše dobře promísíme.
3
V druhé míse smícháme tekuté ingredience - sójové mléko rozmixované s banány (nejlepší je vanilkové - dodá těstu chuť o vůni) a přidáme olej.
4
Obě směsi spojíme a nakonec přidáme ještě chia gel (chia semínka s vroucí vodou spolu vytvoří konzistenci podobnou gelu), promícháme a vlijeme do formy.
5
Nakonec vložíme do na 175 stupňů předehřáté trouby a pečeme v horkovzdušné troubě na 200 stupňů zhruba 30-40 minut.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: