Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 55 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      g mandlová mouka
    • 100
      g čiroková mouka
    • 125
      g máslo pokojové teploty
    • 75
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce na potření
  • Náplň
    • 150
      g jahody
    • 5
      ks rebarbora stonků
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypeme na vál, uděláme v ní důlek a přidáme vejce, máslo na menší plátky a špetku soli. Přidáváme postupně vodu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do sáčku a necháme min. hodinu odpočinout v lednici.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Mezitím si omyjeme jahody, které si nakrájíme na kostičky/plátky. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky nebo libovolné tvary. Obojí vložíme do kastrůlku, kde se nám rozpustila lžíce másla. Přidáme třtinový cukr dle chuti (já dala 1 PL) a důkladně promícháme. Ovoce necháme obalit cukrem a máslem a odstavíme z plotny. Rebarbora ani jahody se nesmí rozvařit !
3
Těsto vyjmeme z lednice a rozpůlíme na polovinu. Jednu polovinu vyválíme na válu do 2 mm tloušťky. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí lžíce přeneseme náplň do středu těsta, tak aby nám zbyl cca 5 cm okraj. Okraje těsta přehrneme dovnitř, pomažeme vejcem a galetku pečeme cca 35 min. při 180 stupních, dokud těsto nezezlátne. To stejné uděláme i s druhou částí těsta.
4
Po upečení necháme galetku na mřížce vychladnout a před podáváním ji poprášíme moučkovým cukrem a můžeme ozdobit mátou nebo meduňkou.

RADA: VIDEO, jak připravit nekynuté lívance bez vajec

5
Recept vytvořila Monika Menky z blogu Celiaxmoni. Další bezlepkové recepty najdete v kuchařce "Můj život bez lepku".

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.