Bezlepková bábovka

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo vychlazené na vymazání formy
    • 1,5
      hrnek bezlepková mouka polohrubá
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      lžička sůl
    • 1,5
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek máslo
    • 5
      ks vejce pokojové teploty
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 1,8
      hrnek jogurt
    • 0,6
      hrnek mléko
    • 1,5
      hrnek borůvky - 2

Sladká kombinace citrusů, jogurtu a borůvek dělá z této bábovky výjimečný lehký a vlhký zákusek. A ještě k tomu bez lepku!

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 170 ° C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu.
2
V misce promíchejte bezlepkovou mouku, prášek do pečiva a sůl a odložte stranou. V jiné misce utřete cukr s máslem. Přidejte vejce, jedno po druhém a vždy pečlivě rozmíchejte. Vmíchejte citronovou kůru a vanilkový extrakt.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

3
Ve třetí misce smíchejte jogurt a mléko. K cukru s máslem pomalu přimíchejte polovinu mouky a jogurtového mléka a společně promíchejte. Pak přidejte druhou polovinu mouky a mléka a opět dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky.
4
Nalijte těsto do připravené formy a jemně poklepejte o pult, abyste odstranili případné vzniklé vzduchové bubliny. Pečte 40-50 minut nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá. Vyndejte z trouby a před vyklopením nechte 10 minut vychladnout. Poté nechte zcela vychladnout a můžete podávat.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí Míša řezy

Kategorie: Dezerty Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.